Πτώση στα ασιατικά χρηματιστήρια πλην Ιαπωνίας

Πτώση στα ασιατικά χρηματιστήρια πλην Ιαπωνίας

Στα ταμπλό, ο Shanghai composite έκλεισε με πτώση 0,74% και ο Shenzhen compositeυποχώρησε κατά 0,73%. Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε κατά 1,18%

Πτώση στα ασιατικά χρηματιστήρια πλην Ιαπωνίας
Με απώλειες σήμερα οι ασιατικές αγορές, ενώ, την ίδια ώρα, ο κινεζικός πληθωρισμός σημείωσε αύξηση με τον ταχύτερο ρυθμό από το 2008.

Συγκεκριμένα, ο δείκτης τιμών παραγωγού (PPI) έκανε άλμα κατά 7,8% τον Φεβρουάριο σε σχέση με έναν χρόνο νωρίτερα. Αντιθέτως, οι τιμές καταναλωτή σημείωσαν επιβράδυνση σε ετήσια βάση, στο 0,8%, που είναι και ο βραδύτερος ρυθμός από τον Ιανουάριο του 2015.

Κλείσιμο
Στα ταμπλό, ο Shanghai composite έκλεισε με πτώση 0,74% και ο Shenzhen compositeυποχώρησε κατά 0,73%. Στο Χονγκ Κονγκ, ο δείκτης Hang Seng υποχώρησε κατά 1,18%.

Στην Ιαπωνία, ο Nikkei έκλεισε με άνοδο 0,34%, καθώς το αδύναμο γεν έδωσε ώθηση στις αγορές, ενώ τα στοιχεια για τους μισθούς ήταν ενθαρρυντικά. Συγκεκριμένα, οι μισθοί στην Ιαπωνία αυξήθηκαν για τέταρτο συνεχόμενο μήνα τον Ιανουάριο, καθώς ο βασικός αυξήθηκε με τον ταχύτερο ρυθμό των τελευταίων 17 ετών. Οι συνολικοί μισθοί αυξήθηκαν 0,5% σε ετήσια βάση, το ίδιο ποσοστό ανάπτυξης που κατέγραψαν τον Δεκέμβριο. Οι βασικοί μισθοί αυξήθηκαν 0,8%, που αποτελεί τον ταχύτερο ρυθμό μηνιαίας αύξησης από τον Μάρτιο του 2000. Οι οικονομολόγοι βλέπουν τους μισθούς ως βασικό δείκτη για το πώς λειτουργούν οι οικονομικές πολιτικές του πρωθυπουργού.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης