Σε οριακά θετικό πρόσημο «γύρισε» η Wall Street στο κλείσιμο

Σε οριακά θετικό πρόσημο «γύρισε» η Wall Street στο κλείσιμο

Με άνοδο 0,05% στις 20.821 μονάδες έκλεισε ο Dow Jones, καταγράφοντας το 11ο ανοδικό σερί

Σε οριακά θετικό πρόσημο «γύρισε»  η Wall Street στο κλείσιμο
Να «γυρίσουν» ανοδικά και να κλείσουν με θετικό πρόσημο κατάφεραν οι χρηματιστηριακοί δείκτες της Wall Street, παρά τις προηγούμενες απώλειες και τις πιέσεις στις τραπεζικές μετοχές. Η Wall Street έκλεισε οριακά υψηλότερα, με τους επενδυτές να παίρνουν «ανάσα» από τα νέα υψηλά που βρέθηκαν τις προηγούμενες μέρες.

Με άνοδο 0,05% στις 20.821 μονάδες έκλεισε ο Dow Jones, καταγράφοντας το 11ο ανοδικό σερί. Με κέρδη 0,15% στις 2.367 μονάδες έκλεισε ο S&P 500 με τις μετοχές κοινής ωφέλειας να καταγράφουν άνοδο 1%. Κέρδη 0,17% στις 5.845 μονάδες για τον τεχνολογικό Nasdaq.

Κλείσιμο
«Όλα δείχνουν ότι επικρατεί κάποια ηρεμία. Δεν αναμένω, όμως, κάποια σοβαρή διόρθωση, καθώς τα οικονομικά δεδομένα παραμένουν ισχυρά», τονίζει ο Randy Frederick, αντιπρόεδρος στη μονάδα trading και παραγώγων της Charles Schwab.

Ανοδικά κινήθηκαν τα αμερικανικά ομόλογα κι ο χρυσός. Η απόδοση του 10ετούς αμερικανικού ομολόγου υποχώρησε στο 2,33% ενώ η διετία στο 1,15%. Τα προθεσμιακά συμβόλαια του χρυσού, για παράδοση Απριλίου ενισχύθηκαν κατά 6,9 δολάρια στα 1.258,3 δολάρια η ουγγιά.

Αναφορικά με τις μακροοικονομικές ανακοινώσεις, οι πωλήσεις νέων κατοικιών ενισχύθηκαν 3,7% τον Ιανουάριο, πολύ χαμηλότερα των εκτιμήσεων που έκαναν λόγο για αύξηση 6,3%. Στις 93,6 μονάδες ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης για τον Φεβρουάριο, έναντι πρόβλεψης ότι θα διαμορφωθεί στις 96 μονάδες.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης