Wall Street: Ψύχραιμη αντίδραση μετά τις ανακοινώσεις της Fed

Wall Street: Ψύχραιμη αντίδραση μετά τις ανακοινώσεις της Fed

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,16% στις 20.775 μονάδες - Ο S&P 500 έκλεισε με απώλειες 0,11% στις 2.362 μονάδες - Ο Nasdaq έκλεισε με απώλειες 0,09% στις 5.860 μονάδες

Wall Street: Ψύχραιμη αντίδραση μετά τις ανακοινώσεις της Fed
Με ψυχραιμία αντέδρασε η Wall Street στη δημοσιοποίηση των πρακτικών από την τελευταία συνεδρίαση της Fed, παρά το γεγονός ότι η τράπεζα εμφανίζεται πρόθυμη να προχωρήσει «αρκετά σύντομα» σε αύξηση επιτοκίων, με δεδομένη και την πολιτική που φαίνεται ότι είναι πρόθυμος να εφαρμόσει ο Ντόναλντ Τραμπ.

Ο Dow Jones έκλεισε με άνοδο 0,16% στις 20.775 μονάδες, καταγράφοντας την ένατη ανοδική συνεδρίαση, με την μετοχή της DuPont και της 3Μ να καταγράφουν τη μεγαλύτερη άνοδο.

Ο S&P 500 έκλεισε με απώλειες 0,11% στις 2.362 μονάδες, με τον ενεργειακό δείκτη να «οδηγεί» τις απώλειες με -1,59%.

Ο Nasdaq έκλεισε με απώλειες 0,09% στις 5.860 μονάδες.

Η τιμή του αμερικανικού αργού έκλεισε με πτώση 1,36% στα 53,59 δολάρια το βαρέλι.
Κλείσιμο

«Τα στελέχη της Fed έχουν εμφανιστεί επιθετικά στις δηλώσεις τους, ενώ τα μακροοικονομικά στοιχεία που έχουν ανακοινωθεί δείχνουν ότι η οικονομία κινείται θετικά. Όλοι γνωρίζουμε ότι η Fed επιθυμεί να προχωρήσει σε νέα αύξηση επιτοκίων», εκτιμά ο Peter Cardillo, οικονομολόγος της First Standard Financial.

Στην ανακοίνωση της Fed τονίζεται χαρακτηριστικά ότι «υπάρχει μεγαλύτερη αισιοδοξία στην επιχειρηματική κοινότητα», κάτι που οι αναλυτές αποδίδουν στις προαναγγελίες του Ντ. Τραμπ τόσο για μειώσεις φόρων όσο και για χαλάρωση ή ακόμη και «διαγραφή» μίας σειράς ρυθμίσεων που, κατά τον νέο πρόεδρο των ΗΠΑ, βλάπτουν το επιχειρείν. 

Σε μακροοικονομικό επίπεδο «μεικτές» ήταν οι ειδήσεις για την αγορά ακινήτων, καθώς οι εβδομαδιαίες αιτήσεις για λήψη στεγαστικών δανείων υποχώρησαν 2%, ενώ αντίθετα οι πωλήσεις υπαρχουσών κατοικιών ενισχύθηκαν κατά 3,3% τον Ιανουάριο.

Οι αμερικανικές αγορές συνεχίζουν να καταρρίπτουν το ένα μετά το άλλο τα ιστορικά ρεκόρ, μετά την επικράτηση του Ντ. Τραμπ, καθώς οι επενδυτές θεωρούν ότι η πολιτική που θα ακολουθήσει θα στηρίξει περαιτέρω το επιχειρηματικό περιβάλλον.

Πηγή: www.newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης