Πάρτι με «χρυσές» αμοιβές δικαστών στο μετρό Θεσσαλονίκης

Πάρτι με «χρυσές» αμοιβές δικαστών στο μετρό Θεσσαλονίκης

Συνολικά, οι δύο πλευρές θα καταβάλλουν περίπου 7 εκατ. ευρώ μόνο για δικαστικά έξοδα και αμοιβές σε δικαστές (επιδιαιτητές, διαιτητές), από τα οποία 2.150.000 αναλογούν στην Αττικό Μετρό

Πάρτι με «χρυσές» αμοιβές δικαστών στο μετρό Θεσσαλονίκης
Περισσότερα από 160 εκατ. ευρώ θα κοστίσει στην Αττικό Μετρό η επίλυση των διαφωνιών για το μετρό Θεσσαλονίκης, μοιράζοντας εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ σε ανώτατους δικαστές που βρέθηκαν στην πρώτη γραμμή των διαιτητικών δικαστηρίων.

Συνολικά, οι δύο πλευρές θα καταβάλλουν περίπου 7 εκατ. ευρώ μόνο για δικαστικά έξοδα και αμοιβές σε δικαστές (επιδιαιτητές, διαιτητές), από τα οποία 2.150.000 αναλογούν στην Αττικό Μετρό. Τα υπόλοιπα αναλογούν στην χρεοκοπημένη κοινοπραξία υπό την ΑΕΓΕΚ και ιταλικές εταιρείες που τον τελευταίο χρόνο έχει υποκαταστήσει ο Άκτωρας.

Η διαδικασία της επίλυσης των διαφορών μέσω διαιτησίας βαίνει προς το τέλος της, επιδικάζοντας πρόσφατα άλλα 43 εκατ. ευρώ, στην ανάδοχο κοινοπραξία για τη διαιτησία που αφορούσε την υποαπασχόληση εξοπλισμού και προσωπικού, λόγω αδράνειας του έργου. Πρόκειται για τμήμα μιας μεγάλης διαφωνίας άνω των 330 εκατ. ευρώ που έσπασε σε τρία κομμάτια λόγω μεγέθους, με επιδιαιτητή την Πρόεδρο του Αρείου Πάγου, Βασιλική Θάνου και διαιτητές τον πρώην βουλευτή και υπουργό του ΠΑΣΟΚ, Ντίνο Ρόβλια, από την πλευρά της κοινοπραξίας και τον Επίτιμο Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννη Καραβοκύρη, από την πλευρά της Αττικό Μετρό. 

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best of Network

Δείτε Επίσης