Ενημέρωση του ασφαλιστικού κλάδου για τον ρόλο της Διαμεσολάβησης

Ενημέρωση του ασφαλιστικού κλάδου για τον ρόλο της Διαμεσολάβησης

Η ΟΠΕΜΕΔ επισκέφθηκε την Ένωση  Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος- «Θα αποδειχτεί μία αποτελεσματική και χρήσιμη μέθοδος για την επίλυση διαφορών», τόνισαν οι ομιλητές

Ενημέρωση του ασφαλιστικού κλάδου για τον ρόλο της Διαμεσολάβησης
Το επίκαιρο και καυτό θέμα της διαμεσολάβησης και ειδικά στον ασφαλιστικό κλάδο ήταν το αντικείμενο της ενημερωτικής εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος (EAEE).

Δύο ήταν οι συντελεστές της εκδήλωσης που είχε στόχο την έγκυρη και διεξοδική  ενημέρωση του ασφαλιστικού κλάδου για το θεσμό της Διαμεσολάβησης και το πολυεπίπεδο εύρος της.

Η εκδήλωση διοργανώθηκε από τον Οργανισμό  Προώθησης Εναλλακτικών Μεθόδων Επίλυσης Διαφορών (ΟΠΕΜΕΔ) σε συνεργασία με την ΕΑΕΕ.

Κατ' αρχάς, ο πρόεδρος της ΕΑΕΕ  Αλέξανδρος Σαρρηγεωργίου  ανοίγοντας την εκδήλωση επισήμανε ότι «η ΕΑΕΕ πιστεύει στη χρησιμότητα της διαμεσολάβησης και συμμετέχει ενεργά στον ΟΠΕΜΕΔ από την ίδρυσή του» και προσέθεσε:
«Θεωρώ ότι στον ασφαλιστικό κλάδο η διαμεσολάβηση θα αποδειχτεί μία αποτελεσματική και χρήσιμη μέθοδος για την επίλυση διαφορών, καθώς είναι ένας τρόπος να αποφύγουμε ακριβές και χρονοβόρες νομικές διαδικασίες, με μία διαδικασία απλή και γρήγορη στην οποία κερδίζουν και οι δυο πλευρές».

Κλείσιμο
Από την πλευρά του  γενικός γραμματέας ΟΠΕΜΕΔ, Νικόλας Κανελλόπουλος, τόνισε ότι  «είναι σημαντικό να υπάρξει διαρκής συνεργασία και σύμπλευση των ασφαλιστικών εταιρειών και του ΟΠΕΜΕΔ, προκειμένου να σχεδιαστεί η στρατηγική για την κάλυψη των αναγκών των πολιτών».

Έτσι, συνέχισε ο κ. Κανελλόπουλος «με   τον τρόπο αυτό θα δοθεί έμφαση στις εναλλακτικές μορφές επίλυσης διαφορών και θα αξιοποιηθεί αποτελεσματικά ο θεσμός της Διαμεσολάβησης, ακολουθώντας τις πρακτικές που εφαρμόζονται εδώ και χρόνια στην Ευρώπη».

Αυτό σημαίνει, συνέχισε ο γ.γ. του ΟΠΕΜΕΔ, ότι «οι ασφαλιστικές εταιρείες και οι πελάτες τους θα χρειαστούν εξειδικευμένους επαγγελματίες και εμείς είμαστε προετοιμασμένοι, ώστε να ανταποκριθούμε στις προσδοκίες τους και στα νέα ήθη και τους τρόπους απονομής της Δικαιοσύνης».

Πάντως, αίσθηση προκάλεσε λόγω του ιδιαίτερου ενδιαφέροντος   που είχε η παρουσίαση η οποία  έγινε κατά τις εργασίες εκδήλωσης από την    ομάδα των εμπείρων διαμεσολαβητών, τους κ.κ. Σπύρο Αντωνέλο και Δημήτρη Θεοχάρη, καθώς  και  την κυρία  Έλενα Κολτσάκη.

Η εν λόγω ομάδα διαμεσολαβητών έκανε εκτενής αναφορά τόσο στη διαδικασία διεξαγωγής της διαμεσολάβησης στον τομέα των ασφαλιστικών εταιρειών, όσο  και στην οικονομική αποτίμηση της όλης διαδικασίας.         

Δεν παρέλειψαν οι τρεις διαμεσολαβητές να κάνουν ειδική  αναφορά στα οφέλη που προσφέρει ο θεσμός της Διαμεσολάβησης καθώς και στις αισθητές  διαφορές που υπάρχουν από τη δικαστική οδό η οποία κατά κανόνα έως σήμερα επιλέγεται.      

Τέλος, έγινε ειδική αναφορά στον τρόπο με τον οποίο η Διαμεσολάβηση εφαρμόζεται στο εξωτερικό από τις ασφαλιστικές εταιρείες και αναφέρθηκαν πρόσφατες περιπτώσεις διαμεσολάβησης που είχαν άμεσα και οικονομικά αποτελέσματα.

Υπενθυμίζεται ότι ο  ΟΠΕΜΕΔ δημιουργήθηκε από τους κοινωνικούς εταίρους, καθώς και από πολύ σημαντικούς φορείς της οικονομικής ζωής και της επιστημονικής κοινότητας της χώρας μας  με κύριο στόχο τη διάδοση της Διαμεσολάβησης και των λοιπών εναλλακτικών μεθόδων επίλυσης διαφορών στο σύνολο του κοινωνικού φάσματος.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης