Φεύγει από τη Fed ο Ντάνιελ Ταρούλο λύνοντας τα χέρια του Τραμπ

Φεύγει από τη Fed ο Ντάνιελ Ταρούλο λύνοντας τα χέρια του Τραμπ

Ο άνθρωπος που υπηρέτησε την γραμμή των σκληρών ρυθμιστικών κανόνων για τις τράπεζες που υιοθετήθηκαν μετά την κρίση του 2008 φεύγει από την FED

Φεύγει από τη Fed ο Ντάνιελ Ταρούλο λύνοντας τα χέρια του Τραμπ
Την αποχώρησή του από την ομοσπονδιακή τράπεζα των Ηνωμένων Πολιτειών γνωστοποίησε ο Ντάνιελ Ταρούλο, ένα από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και ο κυριότερος δημιουργός και εκφραστής των σκληρών ρυθμιστικών κανόνων που υιοθετήθηκαν μετά την κρίση του 2008. Ο δρόμος πλέον ανοίγει για τον πρόεδρο Τραμπ για να δρομολογήσει μεγάλες αλλαγές στη Fed.


Η θητεία του 64χρονου Ταρούλο θα έληγε το 2022, όμως με επιστολή του ενημέρωσε τον Αμερικανό πρόεδρο πως προτίθεται να αποχωρήσει από τη θέση του «γύρω στις 5 Απριλίου »
Κλείσιμο


Μολονότι δεν ήταν σημαντικός παίχτης στη νομισματική πολιτική, ο κ. Ταρούλο ήταν ο αδιαμφισβήτητος δημιουργός των κανόνων που αυστηροποίησαν τα κριτήρια για την κεφαλαιακή επάρκεια και ασφάλεια των αμερικανικών τραπεζών κατά την προεδρία Ομπάμα.


Μεγάλο μέρος του έργου του ήταν απόρροια του ρυθμιστικού νόμου Ντοντ-Φρανκ, του 2010, τον οποίο ο κ. Τραμπ εμφανίζεται αποφασισμένος να χαλαρώσει, έχοντας ήδη διατάξει την αναθεώρησή του.

Πέραν της ρύθμισης των τραπεζών, η αποχώρηση Ταρούλο ανοίγει επίσης τον δρόμο στον κ. Τραμπ ώστε να αναδιοργανώσει τη Federal Reserve και σε επίπεδο στελεχικού δυναμικού.


Πριν την πρόσληψή του στη Fed, ο κ Ταρούλο ήταν καθηγητής νομικής στο Πανεπιστήμιο Georgetown.Μεταξύ των φαβορί για να τον διαδεχθεί είναι ο κ. David Nason,
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης