Κλείσιμο με κέρδη 1,08 στο Χρηματιστήριο

Κλείσιμο με κέρδη 1,08 στο Χρηματιστήριο

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 610,60 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,08%, δηλαδή σε επίπεδα τιμών πάνω από τον κινητό μέσο των 200 ημερών

Κλείσιμο με κέρδη 1,08 στο Χρηματιστήριο
Τραπεζική αντίδραση εκδηλώθηκε σήμερα στο χρηματιστήριο ύστερα από τις χθεσινές υπερβολικές ρευστοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν ελέω Ιταλίας.

Σήμερα, αποκαταστάθηκε η τάξη με υπεραντίδραση τόσο ορισμένων τραπεζικών μετοχών, όσο και μερικών blue Chips που ταλαιπωρήθηκαν.

Κλείσιμο
Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 610,60 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 1,08%, δηλαδή σε επίπεδα τιμών πάνω από τον κινητό μέσο των 200 ημερών.

Ουσιαστικά τίποτα δεν άλλαξε από χθες καθώς οι φόβοι για την Ιταλία παραμένουν ωστόσο όπως επισημαίνεται από πολλούς οι ελληνικές  τράπεζες είναι ανακεφαλαιοποιημένες και υπό καθεστώς κεφαλαιακών ελέγχων.             

Συνεπώς, αν επικρατήσει το όχι το μεγάλο πρόβλημα το έχουν οι ιταλικές τράπεζες που δεν έχουν ανακεφαλαιοποηθεί. Ναι μεν οι ελληνικές τράπεζες αντιμετωπίζουν πρόβλημα κόκκινων δανείων ωστόσο ακόμη κι αν δεν κάνουν τίποτα,  στο τέλος θα επέμβει o SSM. Και πιο συγκεκριμένα η επέμβαση θα γίνει τον ερχόμενο Μάρτιο.   

Γι αυτό και οι ξένοι αγοράζουν τράπεζες – ανεξάρτητα από τι θα συμβεί στην Ιταλία.  
Ράλι στην Alpha bank με κέρδη 5,92% με 6,2 εκατ. τεμάχια. Κέρδη 4,57% για την Εθνική στα 0,206 ευρώ με 28 εκατ. τεμάχια. Ράλι στην Eurobank στα 0,64 ευρώ με άνοδο 4,62%. Κέρδη 3,45% για την τράπεζα Πειραιώς στα 0,18 ευρώ. Άνοδος 2,31%  για τον ΟΤΕ στα 8,40 ερυρώ. Κέρδη 1,28% για τον ΟΠΑΠ στα 8.70 ευρώ. Άνοδος 1,81% για τον Ολπ στα 12,97 ευρώ. Οι συνολικές συναλλαγές ανήλθαν στα 47 εκατ. ευρώ.      

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Best Of Network

Δείτε Επίσης