Μόνο με πλειστηριασμούς θα πουληθούν κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια

Μόνο με πλειστηριασμούς θα πουληθούν κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια

Τα θέματα  των κόκκινων δανείων θα συζητήσουν 20 εκπρόσωποι αμερικανικών funds και Έλληνες τραπεζίτες στο επενδυτικό διήμερο για τα «κόκκινα» δάνεια που διοργανώνει η BNP- Paribas 

Μόνο με πλειστηριασμούς θα πουληθούν κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια
Μόνο με το νόμο 1061Α  (Πλειστηριασμοί) και το νέο νόμο αμνηστίας τραπεζικών στελεχών θα αποκτηθούν κόκκινα δάνεια, σύμφωνα με εκτιμήσεις δυο τουλάχιστον αμερικανικών επενδυτικών funds που ενδιαφέρονται για κόκκινα επιχειρηματικά δάνεια. Όπως δηλώνουν στο Newmoney.gr, «είναι ο μοναδικός τρόπος ισότιμης αντιμετώπισης προς όλους τους επενδυτές που θα παρέχει ταυτόχρονα και νομική κάλυψη».

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι, οι δανειστές περίμεναν τι θα κάνει η κυβέρνηση επί ένα χρόνο γι αυτό και φρόντισαν να νομοθετηθούν οι πλειστηριασμοί τον Οκτώβριο του 2015. Επί ένα χρόνο είχαμε ελάχιστες συμφωνίες (Actua – KKR) γι΄αυτό όλοι καταλήγουν ότι, ο ασφαλέστερος τρόπος απόκτησης των επιχειρηματικών δανείων είναι οι πλειστηριασμοί – καθώς σ αυτή την περίπτωση ένα fund που θα αποκτήσει τα δάνεια δεν θα έχει νομικές συνέπειες αν λ.χ μεταβιβάσει τα δάνεια προς ένα ανταγωνιστή του προηγούμενου ιδιοκτήτη της επιχείρησης.

Κλείσιμο
Τα προαναφερθέντα θέματα  των κόκκινων δανείων θα συζητήσουν 20 εκπρόσωποι αμερικανικών funds (Atlas Capital – Άνθιμος Θωμόπουλος, KKR, Fortress, Αpollo, Duet, Cenavari) και Έλληνες τραπεζίτες  στο επενδυτικό διήμερο για τα «κόκκινα» δάνεια διοργανώνει η BNP- Paribas αύριο και την Παρασκευή σε σουίτα κεντρικού ξενοδοχείου των Αθηνών.

Ομιλία του διοικητή της ΤτΕ , του CEO της Eurobank, του CEO της ΕΤΕΠ- Συμμετέχουν η Eθνική- Πειραιώς η EBRD και ο υπουργός Οικονομίας κ. Παπαδημητρίου.

Την εκδήλωση της BNP- Paribas θα ανοίξει με ομιλία του, ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας κ. Γιάννης Στορυνάρας, ενω θα μιλήσουν επίσης ο Chris Allen του ECOFIN, o κ. Φωκίων Καραβίας ceo της Eurobank και ο κ. Πλούταρχος Σακελλάρης της ΕΤΕΠ. Την δεύτερη ημέρα θα μιλήσουν ο κ. Γ. Παπαγεωργαντάς του ΤΑΙΠΕΔ, ο κ. Πλάτων Μονοκρούσσος, επικεφαλής οικονομολόγος της Eurobank, ο κ. Αρτέμη Θεοδωρίδης πρόεδρος της Abc Factors, o κ. Στέλιος Παπαδόπουλος του ΟΔΔΗΧ, ο κ. Χρήστος Σταϊκούρας σκιώδης υπουργός οικονομικών, ο ceo της Εθνικής Τράπεζας κ. Λ. Φραγκιαδάκης, , ο κ. Δ. Παπαδημητρίου υπουργός οικονομίας, ο κ. Γεώργιος Πουλόπουλος αναπληρωτής Ceo της Πειραιώς και η Sabina Djurmann της ΕBRD – η οποία διαθέτει επενδύσεις σ όλες τις συστημικές τράπεζες και συμμετέχει σε project κόκκινων δανείων.              

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης