ΟΤΕ: Νέο deal στο εγχώριο real estate;

ΟΤΕ: Νέο deal στο εγχώριο real estate;

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Οργανισμός βρίσκεται στην τελική φάση για την κατακύρωση του διαγωνισμού που «τρέχει» από το περασμένο καλοκαίρι

ΟΤΕ: Νέο deal στο εγχώριο real estate;
Στο τελικό στάδιο φαίνεται ότι μπαίνει η πώληση από τον ΟΤΕ του διατηρητέου ακινήτου ιδιοκτησίας του επί της οδού Σταδίου.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Οργανισμός βρίσκεται στην τελική φάση για την κατακύρωση του διαγωνισμού που «τρέχει» από το περασμένο καλοκαίρι, ενώ ως νέος ιδιοκτήτης φέρεται ο ομογενής επιχειρηματίας εκ Βενεζουέλας Θ. Δουζόγλου, ευρύτερα γνωστός ήδη από πέρυσι στο εγχώριο επιχειρείν, όταν απέκτησε αρχικά το ιστορικό ξενοδοχείο Πεντελικόν κι εν συνεχεία, το ξενοδοχείο Λητώ στη Μύκονο στο σχετικό διαγωνισμό του Ταμείου Αξιοποίησης της Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου και μάλιστα με άκρως ικανοποιητική τιμή για το ΤΑΙΠΕΔ
Κλείσιμο
. Ο επιχειρηματίας φέρεται τώρα να έχει δώσει την υψηλότερη τιμή για το ακίνητο της Σταδίου και μάλιστα αρκετά υψηλότερη σε σχέση με τον «πήχη» που είχε θέσει ο ΟΤΕ, στα πέριξ των 10 εκατ. ευρώ. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι τελικά στο διαγωνισμό δεν υπέβαλαν προσφορά άλλοι μεγάλοι παίκτες του εγχώριου real estate, που είχαν εκδηλώσει αρχικό ενδιαφέρον για το ακίνητο, όπως η Grivalia Properties ΑΕΕΑΠ.

Επισημαίνεται εδώ ότι το εν λόγω ακίνητο βρίσκεται επί της οδού Σταδίου 15- Ανθίμου Γαζή, στην πλατεία Κολοκοτρώνη, δίπλα στην παλαιά Βουλή, και περιλαμβάνει δύο κτίρια λειτουργικά αυτόνομα και ειδικότερα, το ιστορικό νεοκλασικό με πρόσοψη επί της οδού Σταδίου 15, συνολικής επιφάνειας 4.700 τ.μ. και το όμορό του κτίριο στη συμβολή των οδών Ανθίμου Γαζή και Χρ. Λαδά, συνολικού εμβαδού 1.400 τ.μ. περίπου.

Το ιστορικό κτίριο της Σταδίου είχε οικοδομηθεί στις αρχές της δεκαετίας του '30, βάσει σχεδίων του σημαντικού αρχιτέκτονα του μεσοπολέμου Αναστασίου Μεταξά. Στέγασε τις διοικητικές υπηρεσίες της ΑΕΤΕ, που προϋπήρξε του ΟΤΕ ως τηλεπικοινωνιακός φορέας. Με την ίδρυση του ΟΤΕ το κτίριο περιήλθε στον Οργανισμό ως Διοικητήριο και ο Αν. Μεταξάς τροποποίησε ελαφρά τις όψεις του κτιρίου, προκειμένου να συνάδουν στην απαιτούμενη προσθήκη δύο επιπλέον ορόφων.

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης