ΤτΕ: «Στάσιμες» οι χορηγήσεις αλλά και η ζήτηση δανείων

ΤτΕ: «Στάσιμες» οι χορηγήσεις αλλά και η ζήτηση δανείων

Σχεδόν αμετάβλητα και τα κριτήρια χορήγησης δανείων σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά 

ΤτΕ: «Στάσιμες» οι χορηγήσεις αλλά και η ζήτηση δανείων
Αμετάβλητα παρέμειναν τα κριτήρια χρηματοδότησης σε επιχειρήσεις και νοικοκυριά το τρίτο τρίμηνο του έτους. Οι τράπεζες εκτιμούν ότι τα κριτήρια και η ζήτηση θα παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο και κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2016.

Συγκεκριμένα, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της έρευνας της Τράπεζας της Ελλάδας για τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις και τη ζήτηση για δάνεια από τις μη χρηματοπιστωτικές επιχειρήσεις (ΜΧΕ), αυτά παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2016, εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου.

Οι τράπεζες εκτιμούν ότι τα κριτήρια και η ζήτηση θα παραμείνουν στο ίδιο επίπεδο και κατά τη διάρκεια του τέταρτου τριμήνου του 2016.

Αμετάβλητοι παρέμειναν και οι όροι χορήγησης δανείων προς τις ΜΧΕ το τρίτο τρίμηνο του 2016. Η αναλογία των αιτήσεων για επιχειρηματικά δάνεια που απορρίφθηκαν πλήρως παρέμεινε επίσης σταθερή σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο.

Τα κριτήρια χορήγησης δανείων προς νοικοκυριά, καθώς και η ζήτηση για στεγαστικά και για καταναλωτικά δάνεια, παρέμειναν σχεδόν αμετάβλητα σε σχέση με το δεύτερο τρίμηνο του 2016, εξέλιξη σύμφωνη με τις προσδοκίες που είχαν διατυπωθεί στην έρευνα του προηγούμενου τριμήνου.
Κλείσιμο

Τα κριτήρια χορήγησης και η ζήτηση δανείων προς νοικοκυριά αναμένεται να παραμείνουν στα ίδια επίπεδα και κατά τη διάρκεια του τετάρτου τριμήνου του 2016.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης