Η Tερέζα Μέι δεν έχει «μόνο ένα πλάνο» για το Brexit

Η Tερέζα Μέι δεν έχει «μόνο ένα πλάνο» για το Brexit

Το "modus operandi" της May, κατακρίνεται συνεχώς από τις επιχειρήσεις και τις χρηματαγορές αλλά και τους Ευρωπαίους εταίρους της, αφού κανείς δεν ξέρει πού θέλει η ίδια να οδηγήσει την μετα-Brexit Βρετανία

Η Tερέζα Μέι δεν έχει «μόνο ένα πλάνο» για το Brexit
Αποτελεί το μεγαλύτερο ερώτημα της Βρετανικής πολιτικής σκηνής: Ποιό είναι το μυστικό πλάνο της για το Brexit; Οι συνεργάτες της λένε πως αυτή η ερώτηση είναι λάθος.

Η May δέχεται ολοένα και αυξανόμενη πίεση για να αποκαλύψει το πρόγραμμά της. Παρόλα αυτά το γεγονός πως έχει κάτι συγκεκριμένο στο μυαλό της για την μετά-Brexit εποχή ή ένα μυστικό σχέδιο, είναι -σύμφωνα με δύο συνεργάτες της- λάθος. Αντιθέτως, η May μελετά το πού στέκεται αυτή τη στιγμή και πώς μπορεί να προχωρήσει προς τα εμπρός.

Το "modus operandi" της May, κατακρίνεται συνεχώς από τις επιχειρήσεις και τις χρηματαγορές αλλά και τους Ευρωπαίους εταίρους της, αφού κανείς δεν ξέρει πού θέλει η ίδια να οδηγήσει την μετα-Brexit Βρετανία. Ο Donald Tusk, μάλιστα, είχε αναφέρει πως η Βρετανία αντιμετωπίζει δύο επιλογές: hard Brexit ή καθόλου Brexit.

Η ανησυχία έγκειται στο ότι η May θέλει να λάβει τον απόλυτο έλεγχο της μετανάστευσης τη στιγμή που ρισκάρει το χωρίς-δασμούς εμπόριο μεταξύ της χώρας της και της υπόλοιπης ΕΕ, κάτι που προφανώς και έχει ρίξει την ισοτιμία της στερλίνας σε χαμηλό 30 ετών.

Η May έχει θέσει δύο περιοριστικούς... όρους: ο έλεγχος της μετανάστευσης και το τέλος της υπεροχής του Ευρωπαϊκού Δικαίου υπέρ του Βρετανικού. Όπως, όμως, αναφέρουν οι πηγές, η ίδια δεν έχει ένα πλάνο για το Brexit, αλλά "πολλές ιδέες και πολλά πιθανά πλάνα".
Κλείσιμο

Δύο, όμως, νέα μέτωπα πιέσεων έχουν αναδυθεί. Η συνεχόμενη πτώση της στερλίνας και η κατάσταση στο κοινοβούλιο της χώρας. Η ίδια η Μay παραδέχεται πως δεν έχει την υποστήριξη της πλειονότητας της Βουλής για να κάνει ό,τι θέλει, αφού υπάρχει και εσωκομματικό γκρουπ το οποίο αντιδρά αρνητικά σε μερικές κινήσεις της.

Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο www.newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης