Νέες πιέσεις στο Χρηματιστήριο - Χάνει τις 580 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Νέες πιέσεις στο Χρηματιστήριο - Χάνει τις 580 μονάδες ο Γενικός Δείκτης

Πτώση 2,1% για τον τραπεζικό δείκτη και 0,48% για τον FTSE25

Νέες πιέσεις στο Χρηματιστήριο - Χάνει τις 580 μονάδες ο Γενικός Δείκτης
Αδύναμος να κρατήσει τις 580 μονάδες εμφανίζεται ο Γενικός Δείκτης του Χρηματιστηρίου Αθηνών με τους επενδυτές -όσους έχουν απομείνει- να πωλούν τόσο τραπεζικές μετοχές όσο και τα βαριά χαρτιά της υψηλής κεφαλαιοποίησης.  

Η πτώση λίγο πριν το κλείσιμο της συνεδρίασης ξεπέρασε  το 1% ενώ ο τζίρος των συναλλαγών κατάφερε να φθάσει μόλις τα 25 εκατ. ευρώ!

Κλείσιμο
Ωστόσο, στις δημοπρασίες δόθηκαν εντολές αγοράς με αποτέλεσμα ο Γενικός Δείκτης να κλείσει τελικά με απώλειες 0,59% στις 575 μονάδες. Πτώση 2,1% για τον τραπεζικό δείκτη και 0,48% για τον FTSE25.

Η απαξίωση των ελληνικών μετοχών έχει επιστρέψει στην αγορά και οι επενδυτές παραμένουν επιφυλακτικοί καθώς η αβεβαιότητα γύρω από την εκταμίευση της δόσης και τη διαπραγμάτευση εντείνεται.

Ενδεικτικά, πτώση 2,84% κατέγραψε η μετοχή της Alpha Bank στα 1,71 ευρώ, πτώση 1% για την Εθνική στα 0,198 ευρώ και 2% για την Τράπεζα Πειραιώς στα 0,146 ευρώ. Στα 0,52 ευρώ η Eurobank που υποχώρησε κατά 1,89%. 

Αντίθετα κέρδη 1,2% για τις μετοχές  ΟΤΕ και Coca Cola και +1,8% για την Jumbo. 

Όσο δεν υπάρχει θετική εξέλιξη στη διαπραγμάτευση, η οποία θα αποτελέσει τον βασικό καταλύτη στην αγορά από εδώ και στο εξής, οι επενδυτές θα παραμένουν στο περιθώριο και το χρηματιστήριο θα «ακροβατεί».

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης