«Ωρολογιακή βόμβα» για τα Ταμεία οι 360.000 αιτήσεις για συντάξεις και εφάπαξ

«Ωρολογιακή βόμβα» για τα Ταμεία οι 360.000 αιτήσεις για συντάξεις και εφάπαξ

Το πρόβλημα γίνεται εμφανές αν υπολογιστεί ότι για να εξοφλήσουν πλήρως τις υποχρεώσεις τους σε όλους τους υποψήφιους συνταξιούχους, οι ασφαλιστικοί οργανισμοί θα πρέπει να καταβάλλουν 4,8 δισ. ευρώ, ποσό απαγορευτικό με βάση την κατάσταση των ταμείων αυτή τη στιγμή

«Ωρολογιακή βόμβα» για τα Ταμεία οι 360.000 αιτήσεις για συντάξεις και εφάπαξ
Με εκτροχιασμό των δημοσιονομικών τους απειλούνται τα ασφαλιστικά ταμεία, αφού εκτός από τα ελλείμματα που έχουν στους προϋπολογισμούς τους, έχουν να αντιμετωπίσουν και τις εκατοντάδες αιτήσεις συνταξιοδότησης, που πλέον αγγίζουν τις 360.000, για απονομή κύριας κι επικουρικής αλλά και για την καταβολή εφάπαξ.

Το πρόβλημα γίνεται εμφανές αν υπολογίσει κανείς ότι για να εξοφλήσουν πλήρως τις υποχρεώσεις τους σε όλους τους υποψήφιους συνταξιούχους, οι ασφαλιστικοί οργανισμοί θα πρέπει να καταβάλλουν 4,8 δισ. ευρώ, ποσό απαγορευτικό με βάση την κατάσταση στην οποία βρίσκονται αυτή τη στιγμή τα ταμεία. Αποτέλεσμα όλων αυτών είναι οι συνταξιούχοι να περιμένουν έως και 3 χρόνια για την σύνταξη.

Κλείσιμο
Σύμφωνα με το «Έθνος», μάλιστα, ακόμα και στο καλύτερο σενάριο, θα χρειάζονταν 2,8 δισ. ευρώ για να «πέσει» η καθυστέρηση στον 1 χρόνο!

Διαβάστε περισσότερα στο Newmoney
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης