BofA ML: Έρχεται «καλοκαίρι αναταράξεων» για τις αγορές

BofA ML: Έρχεται «καλοκαίρι αναταράξεων» για τις αγορές

Το δημοψήφισμα της Βρετανίας για παραμονή ή έξοδο από την Ε.Ε., μια ενδεχόμενη χρεοκοπία της Κίνας και η ιδιαίτερα χαλαρής νομισματικής πολιτικής αρκετών κεντρικών τραπεζών, ανησυχούν τους διαχειριστές κεφαλαίων

BofA ML: Έρχεται «καλοκαίρι αναταράξεων» για τις αγορές
Για ένα αρκετά δύσκολο καλοκαίρι προετοιμάζονται οι διαχειριστές κεφαλαίων, όπως αποκαλύπτει η μηνιαία έρευνα Bank of America Merrill Lynch Fund Manager Survey.

Οι βασικές ανησυχίες των διαχειριστών έγκειται στο δημοψήφισμα της Βρετανίας για παραμονή ή έξοδο από την Ε.Ε., στους φόβους ότι μπορεί να υπάρξει ακόμη και χρεοκοπία της Κίνας, αλλά και στη διατήρηση της ιδιαίτερα χαλαρής νομισματικής πολιτικής αρκετών κεντρικών τραπεζών, η οποία, όμως, δεν φαίνεται να κατορθώνει να στηρίξει την οικονομία.

Κλείσιμο
Πάντως το 71% των διαχειριστών που συμμετείχαν στην έρευνα θεωρούν ως «απίθανο» ή «απόλυτα απίθανο» το Brexit. Όμως φροντίζουν να μειώσουν τις τοποθετήσεις τους σε βρετανικές μετοχές, καθώς θέλουν να είναι έτοιμοι για παν ενδεχόμενο.

Το Brexit θεωρείται, ταυτόχρονα, ως ο μεγαλύτερος «παράπλευρος κίνδυνος».

Την ίδια ώρα το 27% των διαχειριστών – στην έρευνα συμμετέχουν 168 διαχειριστές κεφαλαίων, με κεφάλαια υπό διαχείριση ύψους 505 δισ. δολαρίων – εκτιμούν ότι υπάρχει περίπτωση η Κίνα είτε να προχωρήσει σε νέα υποτίμηση του γουάν ή ακόμη και να οδηγηθεί σε χρεοκοπία. Επίσης το 50% εκτιμά ότι η κινεζική ανάπτυξη θα είναι εξαιρετικά ήπια, με το αντίστοιχο ποσοστό στην έρευνα του Απριλίου να βρίσκεται στο 22%.

Ανησυχία προκαλεί και η αποτυχία της χαλαρής νομισματικής πολιτικής και των QEs να στηρίξουν ικανοποιητικά την οικονομία. Εκτιμούν, σε ποσοστό σχεδόν 49%, ότι η Fed θα προχωρήσει σε δύο ακόμη αυξήσεις επιτοκίων εντός του επόμενου 12μηνου, ενώ το 31% τάσσεται υπέρ μίας μόνο αύξησης στο ίδιο διάστημα.

Αναφορικά με τις επενδυτικές τους επιλογές, έχουν μειώσει οριακά, στο 5,4% (από 5,5% πριν ένα μήνα) τις τοποθετήσεις τους σε μετρητά. Το μεγαλύτερο ποσοστό διατηρεί την «υπόβαρη» (underweight) σύσταση για τις μετοχές.

Πηγή: newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης