Wall Street: Μεγάλα κέρδη στις αμερικανικές μετοχές

Wall Street: Μεγάλα κέρδη στις αμερικανικές μετοχές

Άνοδο κατέγραψαν όλα τα μεγάλα χρηματιστήρια – Έβδομη ανοδική συνεδρίαση για τον Dow Jones

Wall Street: Μεγάλα κέρδη στις αμερικανικές μετοχές
Mικρά κέρδη για τις αμερικανικές μετοχές την Δευτέρα, καθώς η άνοδος σε τηλεπικοινωνίες και μετοχές υγείας υπερίσχυσε της πτώσης σε ενέργεια και πρώτες ύλες.
Ο εργοστασιακός Dow Jones σημείωσε άνοδο 20 μονάδων ή 0,1% στις 17.622 μονάδες, στην έβδομη ανοδική συνεδρίαση. Πρόκειται για το μεγαλύτερο νικηφόρο σερί από τον Δεκέμβριο του 2014.

Ο S&P 500 ενισχύθηκε 0,1% 2.051 μονάδες, με τον τομέα των τηλεπικοινωνιών να καταγράφει κέρδη 0,6% και αυτόν της φροντίδας υγείας να σημειώνει άνοδο 0,5%.
Κλείσιμο
Ενέργεια και πρώτες ύλες υποχώρησαν 0,5%.

Ο Nasdaq σημείωσε κέρδη 0,3% στις 4.808 μονάδες.
Οι εξαιρετικά ήπιες διακυμάνσεις για τις αμερικανικές μετοχές, οφείλονταν στο ότι οι επενδυτές να μοιάζουν περισσότερο επικεντρωμένοι στο που θα περάσουν τις διακοπές του Πάσχα (για τους Καθολικούς καταφθάνει την Κυριακή 27 Μαρτίου), παρά στο τι συμβαίνει στην αγορά.
Σημειώνεται ότι η Wall Street θα παραμείνει κλειστή την Παρασκευή, λόγω της εν λόγω γιορτής.

Οι τρεις βασικοί δείκτες της Wall Street ξεκίνησαν πτωτικά.
Σε μακροοικονομικό επίπεδο ο δείκτης μεταποίησης Chicago Fed υποχώρησε τον Φεβρουάριο στο -0,29 από -0,41 που ήταν τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι πωλήσεις υπαρχουσών κατοικιών αποδυναμώθηκαν, για τον ίδιο μήνα, κατά 7,1% φθάνοντας στα 5,08 εκατ., δηλαδή στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Νοέμβριο του 2015.

Σταθεροποιητικές τάσεις και για τον δείκτη «φόβου» VIX, ο οποίος διαπραγματεύτηκε κοντά στο 14, ενώ στο ένα προς δύο είναι το ισοζύγιο ανοδικών-πτωτικών μετοχών στο NYSE.
Το αργό WTI σημείωσε άνοδο 47 σεντς ή 1,2% στα 39,91 δολάρια το βαρέλι. Το συμβόλαιο Απριλίου λήγει την Δευτέρα και η λήξη έχει την τάση να προσδίδει μεταβλητότητα στην αγορά.
Το WTI παράδοσης Μαΐου σημείωσε άνοδο 38 σεντς ή 0,9% στα 41,52 δολάρια το βαρέλι.
Το Brent παράδοσης Μαΐου σημείωσε άνοδο 34 σεντς ή 0,8% στα 41,54 δολάρια το βαρέλι.
 Κάτω από το ψυχολογικό όριο των 1.250 δολαρίων στην ουγγιά έκλεισε την Δευτέρα ο χρυσός, καθώς οι αξιωματούχοι της Fed αύξησαν την πιθανότητα να υπάρξει άνοδος των επιτοκίων ακόμα και μέσα στον Απρίλιο.

Ο χρυσός παράδοσης Απριλίου υποχώρησε 10,10 δολάρια ή 0,8% στα 1.244,20 δολάρια η ουγγιά , επεκτείνοντας τις απώλειες από την Παρασκευή, όταν και ο χρυσός σημείωσε πτώση 0,9%.

Η τηλεοπτική μεταφορά των βιβλίων 'Game of Thrones' είναι όσο βίαιη και στο βιβλίο, όμως οι ήρωες στην τηλεόραση είναι μεγαλύτεροι σε ηλικία από ότι είναι στο βιβλίο και αυτό για να μην προκληθεί η κοινή γνώμη.

Στον S&P κέρδη σημείωσαν οι: Mallinckrodt 7,9% Starwood Hotels & Resorts Worldwide 4,5% PayPal Holdings 4,4%, eBay Inc 2,4%, Hewlett Packard 2,2%.
Στον Dow oι Nike 2,7%, Pfizer 2,1%, Wal Mart 1,5% και Boeing 1,4% κατέγραψαν τα υψηλότερα κέρδη.
Πτώση 1,3% για την Chevron και 1% για την Intel.

Πηγή: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης