Αλεξιάδης: Πότε δεν θα χρειάζεται να κρατάμε αποδείξεις

Αλεξιάδης: Πότε δεν θα χρειάζεται να κρατάμε αποδείξεις

Σε λίγες ημέρες ξεκινά η υποβολή φορολογικών δηλώσεων - Ποιοι δικαιούνται αφορολόγητο; - Ποιες νέες διατάξεις θα ψηφιστούν από τη Βουλή 

Αλεξιάδης: Πότε δεν θα χρειάζεται να κρατάμε αποδείξεις
Στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» μίλησε το πρωί της Δευτέρας ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης και σημείωσε πως μέσα στις επόμενες ημέρες θα ξεκινήσει η υποβολή φορολογικών δηλώσεων η οποία έχει ήδη καθυστερήσει. 

Όπως τόνισε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών φέτος δεν θα υπάρξουν μεγάλες αλλαγές, ωστόσο εκκρεμεί η ψήφιση διατάξεων από τη Βουλή που θα ρυθμίζουν λεπτομέρειες όπως για τα ζευγάρια που έχουν συνάψει σύμφωνο συμβίωσης, για άνεργους και φοιτητές.

Κλείσιμο
Όσον αφορά τις αποδείξεις για το 2016 ο Τρύφων Αλεξιάδης δήλωσε ότι οι φορολογούμενοι πρέπει να τις ζητούν λέγοντας χαρακτηριστικά ότι "η φοροδιαφυγή είναι υπόθεση όλων".

Ακόμη εξήγησε πως μια κατηγορία πολιτών δικαιούται το αφορολόγητο ενώ στα σκαριά βρίσκεται η σύνδεσή του με το πλαστικό χρήμα.  

Αυτοί που δικαιούνται αφορολόγητο κρατούν τις αποδείξεις από 1η Ιανουαρίου, όταν όμως η αγορά γίνει με πλαστικό χρήμα, η διάταξη θα ορίζει ότι δεν θα χρειάζεται να κρατά κανείς την απόδειξη, αυτό όμως θα ισχύει τυπικά από την ημερομηνία που θα έρθει η διάταξη στη Βουλή, είπε ο κ. Αλεξιάδης.

Ακόμη ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών είπε ότι η χρήση η χρήση πλαστικού χρήματος δεν θα επιβληθεί από την πρώτη εφαρμογή του, ούτε σε όλες τις ηλικίες, ούτε σε απομακρυσμένες περιοχές.

Ο κ. Αλεξιάδης πρόσθεσε τέλος ότι με βάση διάταξη που θα κατατεθεί στη Βουλή  όποια επιχείρηση ή φυσικό πρόσωπο κάνει δωρεά προς τους φορείς του Δημοσίου για τους πρόσφυγες είτε σε είδος ή υπηρεσία θα είναι χωρίς ΦΠΑ.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης