Σήμερα κλείνει το βιβλίο προσφορών η Εθνική, αύριο η Πειραιώς

Σήμερα κλείνει το βιβλίο προσφορών η Εθνική, αύριο η Πειραιώς

Τα κεφάλαια που απαιτείται να καλύψει ο όμιλος της Εθνικής μειώθηκαν σε 1,456 δισ. ευρώ και 4,482 δισ. ευρώ ενώ τα κεφάλαια που ζητά η Τράπεζα Πειραιώς διαμορφώνεται στα 1,34 δισ. από 1,6 δισ. ευρώ που ήταν αρχικά

Σήμερα κλείνει το βιβλίο προσφορών η Εθνική, αύριο η Πειραιώς
Σήμερα το απόγευμα αναμένεται, εκτός απροόπτου, να κλείσει το βιβλίο προσφορών η Εθνική Τράπεζα και αύριο, Παρασκευή, η Τράπεζα Πειραιώς.

Τα κεφάλαια που απαιτείται να καλύψει ο όμιλος της Εθνικής μειώθηκαν σε 1,456 δισ. ευρώ και 4,482 δισ. ευρώ υπό το βασικό και το δυσμενές σενάριο.

Κλείσιμο
Αντίστοιχα έχει μειωθεί και το πόσο των κεφαλαίων που ζητά η Τράπεζα Πειραιώς από τους ιδιώτες επενδυτές και πλέον διαμορφώνεται στα 1,34 δισ. από 1,6 δισ. ευρώ που ήταν αρχικά.

Την ολοκλήρωση της άντλησης 1,553 δισ ευρώ μέσω της διαδικασίας του βιβλίου προσφορών ανακοίνωσε η Alpha Bank κάνοντας λόγο για ισχυρή ζήτηση από θεσμικούς επενδυτές.

Το ∆ιοικητικό Συμβούλιο, όρισε την τιμή διαθέσεως σε 0,04 ευρώ ανά νέα μετοχή (ή 2 ευρώ ανά νέα μετοχή μετά τη συνένωση (reverse split) των υφισταμένων μετοχών της με αναλογία 50 προς 1). 

Τέλος, στο 0,01 ευρώ ανά μετοχή ορίστηκε η τιμή διάθεσης για τη μετοχή της Eurobank, με τους επενδυτές να καλύπτουν πλήρως την προσφορά, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από την τράπεζα.

Με δεδομένη και τη διαδικασία ανταλλαγής ομολόγων, η Eurobank κατόρθωσε να συγκεντρώσει το ποσό των 2,098 δισ. ευρώ και συνεπώς δεν θα χρειαστεί κεφαλαιακή ενίσχυση από το ΤΧΣ.

Πηγή: www.newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης