Eurobank: Εξαγοράζει την μονάδα της Alpha Bank στη Βουλγαρία

Eurobank: Εξαγοράζει την μονάδα της Alpha Bank στη Βουλγαρία

Η εξαγορά αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί στο α' τρίμηνο του επόμενου έτους, ενώ έχει, ήδη, εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές ελέγχου

Eurobank: Εξαγοράζει την μονάδα της Alpha Bank στη Βουλγαρία
Στην εξαγορά της μονάδας που διαθέτει η Alpha Bank στη Βουλγαρία, προχωρά η Eurobank, όπως ανακοινώθηκε επίσημα από τις δύο τράπεζες.

Η εξαγορά αναμένεται ότι θα έχει ολοκληρωθεί στο α' τρίμηνο του επόμενου έτους, ενώ έχει, ήδη, εγκριθεί από τις αρμόδιες αρχές ελέγχου.

Κλείσιμο
Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «Η Alpha Bank Α.Ε. και η Eurobank Ergasias Α.Ε. ανακοινώνουν την υπογραφή της οριστικής συμφωνίας αναφορικά με την εξαγορά των εργασιών του Καταστήματος Βουλγαρίας της Alpha Bank από την Eurobank Bulgaria.

Σε συνέχεια της από 17 Ιουλίου 2015 υπογραφής των κύριων όρων της συναλλαγής, η Alpha Bank και η Eurobank ανακοινώνουν την υπογραφή της οριστικής συμφωνίας της συναλλαγής.

Η συναλλαγή περιλαμβάνει το σύνολο των δραστηριοτήτων του καταστήματος Βουλγαρίας της Alpha Bank, το οποίο κατά την 30 Σεπτεμβρίου 2015 είχε συνολικό ενεργητικό Ευρώ 464 εκατ., καταθέσεις ύψους Ευρώ 261 εκατ., χορηγήσεις μετά
προβλέψεων συνολικής αξίας ύψους Ευρώ 307 εκατ. και δίκτυο 82 Καταστημάτων.

Η συναλλαγή εντάσσεται στα Σχέδια Αναδιαρθρώσεως των δύο τραπεζικών ομίλων, όπως αυτά είχαν εγκριθεί το 2014 από την αρμόδια Διεύθυνση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης