Σταθάκης: Θα υλοποιήσουμε όσες ιδιωτικοποιήσεις προβλέπει η συμφωνία

Σταθάκης: Θα υλοποιήσουμε όσες ιδιωτικοποιήσεις προβλέπει η συμφωνία

«Η συμφωνία προβλέπει τις 9 ιδιωτικοποιήσεις. Οι υπόλοιπες 11 δεν θα προχωρήσουν και θα περάσουν στο Ταμείο το οποίο θα ιδρυθεί» εξήγησε ο υπουργός Οικονομίας

Σταθάκης: Θα υλοποιήσουμε όσες ιδιωτικοποιήσεις προβλέπει η συμφωνία
Την πρόθεση της κυβέρνησης να υλοποιήσει εννέα ιδιωτικοποιήσεις «που προβλέπονται από τη συμφωνία» εξέφρασε ο υπουργός Οικονομίας Γιώργος Σταθάκης.

«Η συμφωνία προβλέπει τις 9 ιδιωτικοποιήσεις. Οι υπόλοιπες 11 δεν θα προχωρήσουν και θα περάσουν στο Ταμείο το οποίο θα ιδρυθεί (Ταμείο Αξιοποίησης Δημόσιας Περιουσίας), το οποίο έχει τριακονταετή ορίζοντα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Σταθάκης.

Κλείσιμο
Όπως εξήγησε ο υπουργός Οικονομίας «σε αυτές τις ιδιωτικοποιήσεις περιλαμβάνονται η ΔΕΗ, το νερό και πολλά άλλα πράγματα στα οποία εμείς έχουμε δεσμευτεί ότι δεν θα ιδιωτικοποιήσουμε, θα παραμείνουν υπό δημόσιο έλεγχο. Η αγορά ενέργειας φυσικά θα έχει στάδια απελευθέρωσης αλλά η ΔΕΗ θα παραμείνει υπό δημόσιο έλεγχο».

«Η κυβέρνηση θα προχωρήσει στις ιδιωτικοποιήσεις όπως έχουν συμφωνηθεί» συμπλήρωσε ο κ. Σταθάκης κληθείς να σχολίασει στον Real FM τα αντικρουόμενα μηνύματα που εκπέμπονται για τον ΟΛΠ ή τα αεροδρόμια.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης