Με απώλειες έκλεισε η Wall Street

Με απώλειες έκλεισε η Wall Street

Ο Dow Jones υποχώρησε 1,45%, ο Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,75% και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε πτωτικά κατά 1,01%

Με απώλειες έκλεισε η Wall Street
Το τριήμερο παγκόσμιο ανοδικό ράλι σταμάτησε σήμερα στη Wall Street, η οποία αν και ξεκίνησε με σημαντικά κέρδη έκλεισε τελικά με απώλειες, καθώς επανήλθαν οι ανησυχίες για τις προθέσεις της Federal Reserve σχετικά με τα επιτόκια, μετά και τα νέα στοιχεία που ανακοινώθηκαν για την αγορά εργασίας. 

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones υποχώρησε 1,45% στις 16.253,57 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε απώλειες 0,75% στις 4.775,92 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε πτωτικά κατά 1,01% στις 1.949,57 μονάδες.

Κλείσιμο
Μία από τις βασικότερες ανησυχίες της αμερικανικής αγοράς είναι και η πιθανή αύξηση του βασικού επιτοκίου από την Federal Reserve, η οποία είναι άμεσα συνδεδεμένη με την πορεία της αγοράς εργασίας. Οι ανησυχίες επανήλθαν όταν έγινε γνωστό ότι οι «ανοιχτές» θέσεις εργασίας εκτινάχθηκαν τον Ιούλιο στον αριθμό - ρεκόρ των 5,75 εκατομμυρίων, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Εργασίας των ΗΠΑ. Πρόκειται για το μεγαλύτερο αριθμό από το 2000, όταν και άρχισε η καταγραφή των σχετικών δεδομένων. Σημειώνεται ότι τον Ιούνιο, οι «ανοιχτές» θέσεις είχαν διαμορφωθεί στις 5,32 εκατομμύρια.

Στο ταμπλό, στο -1,9% βρέθηκε η Apple, με την αγορά να μην ικανοποιείται από τις ανακοινώσεις για τα νέα iPhone 6S και iPhone 6S Plus, το iPad Pro αλλά και το αναβαθμισμένο Apple TV 4.

Η Barnes & Noble υποχώρησε κατά 27,6%, καθώς τα αποτελέσματα του πρώτου τριμήνου χρήσης απογοήτευσαν την αγορά. Η εταιρεία ανακοίνωσε ζημίες 34,9 εκατ. δολαρίων, ενώ οι αναλυτές ανέμεναν να επιστρέψει στην κερδοφορία.

Στον αντίποδα, κέρδη 4,4% σημειώνει η Netflix, η οποία ανακοίνωσε έναρξη των δραστηριοτήτων της σε Χονγκ Κονγκ, Ταιβάν, Σιγκαπούρη και Νότια Κορέα από την αρχή του νέου έτους.

Στην αρχή της συνεδρίασης πάντως η Wall Street έλαβε για λίγο ώθηση από τη δέσμευση της κυβέρνησης της Κίνας να προωθήσει μεταρρυθμίσεις και να στηρίξει την οικονομία την οποία διατύπωσε ο πρωθυπουργός της Κίνας Λι Κετσιάνγκ, εκτιμώντας πως οι οικονομικές προοπτικές είναι θετικές και πως δεν υπάρχει βάση για να συνεχισθεί η υποτίμηση του γιουάν. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης