Eldorado Gold για Σκουριές: Θα κινηθούμε νομικά εναντίον της απόφασης του Σκουρλέτη

Eldorado Gold για Σκουριές: Θα κινηθούμε νομικά εναντίον της απόφασης του Σκουρλέτη

Είμαστε απογοητευμένοι και μπερδεμένοι από τον Έλληνα υπουργό

Eldorado Gold για Σκουριές: Θα κινηθούμε νομικά εναντίον της απόφασης του Σκουρλέτη
Απογοητευμένη και μπερδεμένη από τον Παναγιώτη Σκουρλέτη, δηλώνει η εταιρεία  Eldorado Gold η οποία σε ανακοίνωση που εξέδωσε την Πέμπτη, επιβεβαιώνει ότι η Ελληνικός Χρυσός έλαβε γνώση της απόφασης του υπουργού Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Περιβάλλοντος και Ενέργειας, για την ανάκληση των τεχνικών μελετών που σχετίζονται με τα έργα των Σκουριών και της Ολυμπιάδας στην Χαλκιδική.

Σύμφωνα με τον ο Πολ Ράιτ, Διευθύνων Σύμβουλος της Eldorado Gold, η εταιρεία είναι «απογοητευμένη και μπερδεμένη από αυτή την απόφαση του υπουργού ΠΑΠΕΝ» η οποία, όπως τονίζει, θέτει σε άμεσο κίνδυνο 5.000 θέσεις εργασίας, συμπεριλαμβανομένων των 2.000 Ελλήνων εργαζόμενων και εργολάβων της Ελληνικός Χρυσός. 

Κλείσιμο
Ο κ. Ράιτ υπογραμμίζει, μάλιστα, ότι η Eldorado Gold θα κινηθεί νομικά εναντίον της απόφασης προκειμένου να διασφαλίσει και να υπερασπιστεί με όλα τα νόμιμα μέσα που διαθέτει τα δικαιώματα της Eldorado, της Ελληνικός Χρυσός, τους Έλληνες εργαζόμενούς της και όλη την περιοχή και τους φορείς που στηρίζουν την δραστηριότητά μας στην Χαλκιδική. 

«Η δραστηριότητά μας σε όλα τα εργοτάξια της εταιρείας στην Χαλκιδική συνεχίζεται κανονικά. Η Ελληνικός Χρυσός ωστόσο ενδέχεται να αναγκαστεί να αναστείλει όλες τις μεταλλευτικές και αναπτυξιακές δραστηριότητές της στην Χαλκιδική, λόγω αυτής της ξαφνικής απόφασης του Υπουργείου Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας», αναφέρει.

Ακόμη, στην ανακοίνωσή της Eldorado Gold, η οποία εκδόθηκε στο Βανκούβερ του Καναδά, όπου βρίσκεται η έδρα της, τονίζεται πως η ανάκληση βασίζεται στην ημηβιομηχανική δοκιμή που ολοκληρώθηκε σε σχέση με την διαδικασία του flash melting για την πλήρη καθετοποίηση της παραγωγής στα Μεταλλεία Κασσάνδρας. 

«Η ημηβιομηχανικής κλίμακας δοκιμή ολοκληρώθηκε στις εγκαταστάσεις της Outotec στην Φινλανδία ενώ το Υπουργείο υποστηρίζει ότι θα έπρεπε να είχε γίνει εντός πεδίου στην Χαλκιδική. Η ημηβιομηχανικής κλίμακας δοκιμή αποτελεί τμήμα των τεχνικών μελετών που σχετίζονται με τα έργα των Σκουριών και της Ολυμπιάδας. Οι μελέτες αποτελούν την βάση μιας σειράς μελετών και αδειοδοτήσεων που απαιτούνται από την εταιρεία προκειμένου να προχωρήσει τα έργα της στις Σκουριές και την Ολυμπιάδα. Η εταιρεία εξετάζει την Υπουργική απόφαση με τα νομικά και τεχνικά της τμήματα και αναμένεται να κινηθεί νομικά», προστίθεται.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης