Βαρουφάκης: Η συμφωνία δεν θα περιλαμβάνει περικοπές συντάξεων-ομαδικές απολύσεις

Βαρουφάκης: Η συμφωνία δεν θα περιλαμβάνει περικοπές συντάξεων-ομαδικές απολύσεις

Αντιθέτως η κυβέρνηση προτείνει συντελεστές ΦΠΑ 6,5% και 15% για όσους χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα και 9,5% και 18% για τους υπόλοιπους, με κατάργηση των εκπτώσεων 30% στα νησιά και ένα σύστημα επιστροφής της διαφοράς  στους νησιώτες

Βαρουφάκης: Η συμφωνία δεν θα περιλαμβάνει περικοπές συντάξεων-ομαδικές απολύσεις
Η συμφωνία δεν θα περιλαμβάνει περικοπές συντάξεων, ομαδικές απολύσεις και κατάργηση εργασιακών συμβάσεων που ζητούν οι δανειστές δήλωσε χθες σε τηλεοπτική συνέντευξή του
στο STAR ο υπουργός Οικονομικών ο 
 κύριος Βαρουφάκης.
 
Κλείσιμο
Αντιθέτως η κυβέρνηση προτείνει συντελεστές ΦΠΑ 6,5% και 15% για όσους χρησιμοποιούν πλαστικό χρήμα και 9,5% και 18% για τους υπόλοιπους, με κατάργηση των εκπτώσεων 30% στα νησιά και ένα σύστημα επιστροφής της διαφοράς  στους νησιώτες.
 
Ωστόσο δεν έχουν κλείσει άλλα φορολογικά μέτρα, όπως η επιβολή έκτακτου φόρου στους 500 πιο πλούσιους Έλληνες, θέμα στο οποίο ο κύριος Βαρουφάκης είναι αντίθετος.

Ο κύριος Βαρουφάκης θυμάται άλλωστε πώς «ναυάγησε» αντίστοιχο σχέδιο του σοσιαλιστή προέδρου της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, που σχεδίαζε να επιβάλει φόρο στους 900 πιο πλούσιους της Γαλλίας για έσοδα μόλις 160 εκατ. ευρώ αλλά τελικώς έκανε πίσω, αφού πρώτα άλλαξε χώρα ο Ζεράρ Ντε Παρτιέ –και πριν το ακολουθήσουν και άλλοι όπως απειλούσαν.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης