Ντομπρόφσκις: Δεν εξετάζουμε άλλο σενάριο από την επέκταση του προγράμματος

Ντομπρόφσκις: Δεν εξετάζουμε άλλο σενάριο από την επέκταση του προγράμματος

«Στην Ελλάδα, βλέπουμε τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις να αποφέρουν καρπούς» είπε ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν 

Ντομπρόφσκις: Δεν εξετάζουμε άλλο σενάριο από την επέκταση του προγράμματος
Σε συνέντευξη Τύπου ο Λετωνός Βαλντίς Ντομπρόφσκις, αντιπρόεδρος της  Ευρωπαϊκής Επιτροπής και υπεύθυνος για θέματα για το Ευρώ και τον Κοινωνικό Διάλογο εξήρε τις μεταρρυθμιστικές προσπάθειες των Ευρωπαϊκών κρατών,  λέγοντας πως οι μεταρρυθμίσεις σε χώρες που τις ολοκλήρωσαν, όπως η Πορτογαλία, η Ιρλανδία, η Ισπανία και οι Βαλτικές χώρες αναπτύσσονται και  φτάνουν σε σημείο να αποπληρώνουν νωρίτερα τα χρέη τους, όπως η Πορτογαλία και να βελτιώνουν σαφώς τη κατάσταση του χρέους του.
 
Σχετικά με την Ελλάδα ο αντιπρόεδρος Βαλντίς Ντομπρόφσκις δήλωσε πως:
 
Κλείσιμο
«Στην Ελλάδα, βλέπουμε τις δύσκολες μεταρρυθμίσεις να αποφέρουν καρπούς για τη χώρα καθώς έχει επιστρέψει στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας. Είναι σημαντικό να οικοδομήσουμε (το μέλλον της Ελλάδας) σε αυτά τα δεδομένα και να μην αναιρεθεί η πρόοδος και να επιστρέψουμε σε καταστάσεις χρηματοοικονομικής αστάθειας με πολύ δυσχερείς επιπτώσεις. Η Ευρώπη έχει συμφέρον να ανακάμψει η Ελλάδα και την υποστηρίζει. Υπάρχει αρκετή πολιτική θέληση και από τις δύο πλευρές για να βρεθεί μια λύση και είναι πεποίθηση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής πως μια λύση μπορεί να βρεθεί στο παρόν πλαίσιο.
 
Σε ερώτηση για την Ελλάδα και τις επόμενες κρίσιμες ημέρες, ο Βαλντίς Ντομπρόφσκις υποστήριξε πως η Επιτροπή εστιάζει στην ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας και υπάρχει θέληση για να βοηθηθεί η Ελλάδα. Το ζήτημα πλέον για τον Αντιπρόεδρο είναι το αν και πότε η ελληνική κυβέρνηση θα ζητήσει επισήμως την επέκταση του παρόντος προγράμματος, που θα δώσει χρόνο για περισσότερες διαπραγματεύσεις και θα επιτρέψει κάποια «ευελιξία που να καλύπτει κάποιες ανησυχίες της ελληνικής κυβέρνησης».
 
Πάντως φαίνεται να μην υπάρχει κάποια ευελιξία από την πλευρά του αντιπροέδρου αλλά και των Ευρωπαίων εταίρων ως προς την περίπτωση εξέτασης εναλλακτικής λύσης από την επέκταση του παρόν προγράμματος, καθώς σε άλλη ερώτηση ο Λετονός αντιπρόεδρος υπογράμμισε πως η Επιτροπή και οι εταίροι θεωρούν πως ο καλύτερος δρόμος για την Ελλάδα είναι η επέκταση του προγράμματος και οποιαδήποτε άλλο σενάριο δεν εξετάζεται.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης