Με πτώση πάνω από 3% έκλεισε το Χρηματιστήριο

Με πτώση πάνω από 3% έκλεισε το Χρηματιστήριο

Ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 819,50 σημειώνοντας πτώση 3,37%

Με πτώση πάνω από 3% έκλεισε το Χρηματιστήριο
«Κακώς την δάνεισαν την Ελλάδα με 150 δισ. ευρώ» είπε ο υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Βαρουφάκης «αλλά εμείς θα εφαρμόζαμε το 67% του Μνημονίου». Αυτή τη δήλωση πραγματοποίησε, μεταξύ άλλων, κατά τη συνάντηση με τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών κ. Σόιμπλε. 

Η ουσία, όμως, της χθεσινής απόφασης της ΕΚΤ είναι ότι, πολύ απλά μας λένε αν θέλετε να χρησιμοποίησετε τα χρήματά μας τότε θα προχωρήσετε στις δεσμεύσεις. Μέχρι τότε, όμως, δεν μπορείτε να παίρνετε τα ευρωπαϊκά λεφτά απο την ΕΚΤ.

Κλείσιμο
Η απόφαση οδήγησε οδήγησε σε «βουτιά» 9% αρχικά και ύστερα η διόρθωση κυμαινόταν στο 6%. Μετά τις δηλώσεις και των δυο υπουργών οικονομικών, η πτώση στο χρηματιστήριο άρχισε να περιορίζεται -παρά τη δήλωση ότι «συμφωνήσαμε πως διαφωνούμε». Μόλις όμως ξεκίνησε η ομιλία του πρωθυπουργού στην κοινοβουλευτική ομάδα και άρχισε η γνωστή ρητορεία για ιστορικές ημέρες και περήφανη Ελλάδα το χρηματιστήριο άρχισε να χάνει ένα επιπλέον 1,5% όταν ήδη έχανε 3,85%.

Τελικώς, ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 819,50 σημειώνοντας πτώση 3,37%.

Με πτώση 2,09% η Alpha bank στα 0,374 ευρώ. Με βουτιά 12,31% η Eurobank στα 1,14 ευρώ. Βουτιά 14,97% η Τράπεζα Πειραιώς. Περιορίστηκαν οι απώλειες σε οπαπ και οτε καθώς έχασαν 5,28%  και 6,32% αντίστοιχα. Στα 151 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι συνολικές συναλλαγές.   
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης