Ενέργεια και Ελλάδα «σήκωσαν» την Ευρώπη - Ιστορικό υψηλό για τον DAX

Ενέργεια και Ελλάδα «σήκωσαν» την Ευρώπη - Ιστορικό υψηλό για τον DAX

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,74% φθάνοντας στις 370 μονάδες, με τη μετοχή της BP να εμφανίζει τα υψηλότερα κέρδη, τα οποία άγγιξαν το 2,78%

Ενέργεια και Ελλάδα «σήκωσαν» την Ευρώπη - Ιστορικό υψηλό για τον DAX
Το ράλι στις ενεργειακές μετοχές αλλά και η αισιοδοξία για το θέμα το ελληνικό χρέος, οδήγησαν υψηλότερα τις ευρωπαϊκές αγορές.

Η πολύ καλή πορεία μετοχών ενεργειακών ομίλων και εταιρειών που δραστηριοποιούνται στον κλάδο πρώτων υλών, καθώς και η αισιοδοξία ότι θα υπάρξει συμφωνία μεταξύ Ευρωζώνης και Ελλάδα για το χρέος, οδήγησαν υψηλότερα τις ευρωπαϊκές μετοχές.

Κλείσιμο
Ο πανευρωπαϊκός δείκτης Euro Stoxx 600 ενισχύθηκε κατά 0,74% φθάνοντας στις 370 μονάδες, με τη μετοχή της BP να εμφανίζει τα υψηλότερα κέρδη, τα οποία άγγιξαν το 2,78%.

Ταυτόχρονα και οι μετοχές μεταλλευτικών ομίλων κατέγραψαν ράλι, με αυτήν της BHP Billiton να ενισχύεται κατά 5,02% και της Rio Tinto να κινείται κατά 3,88% υψηλότερα.

Σημαντικά τα κέρδη και για τις μετοχές τραπεζικών ομίλων, με την Danske Bank να ενισχύεται κατά 1,45% και την Banco Santander να κινείται κατά 4,67% υψηλότερα.

Την ίδια ώρα και οι δηλώσεις του Έλληνα υπουργού Οικονομικών, Γιάννη Βαρουφάκη στους F.T., δημιούργησαν ιδιαίτερα θετική διάθεση στους επενδυτές, καθώς προς το παρόν καθησυχάζουν τις αγορές ότι δεν θα υπάρξει «κόντρα» μεταξύ Ελλάδας και Ευρωζώνης. Το γεγονός αυτό οδήγησε και σε ράλι το ελληνικό χρηματιστήριο, το οποίο ενισχύθηκε κατά 11%.

Σε επίπεδο δεικτών ο DAX ενισχύθηκε κατά 0,58% στις 10.890,95 μονάδες, νέο ιστορικό υψηλό, με τον βρετανικό FTSE 100 να εμφανίζει κέρδη 1,32% στις 6.872 μονάδες και τον γαλλικό CAC 40 να κινείται κατά 1,09% υψηλότερα στις 4.678 μονάδες.

Διαβάστε περισσότερα στο www.newmoney.gr.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης