Λονδίνο: Η καλύτερη πόλη στον κόσμο για να κάνεις μπίζνες

Λονδίνο: Η καλύτερη πόλη στον κόσμο για να κάνεις μπίζνες

Η βρετανική πρωτεύουσα εκτόπισε από την κορυφή Νέα Υόρκη και Σιγκαπούρη

Λονδίνο: Η καλύτερη πόλη στον κόσμο για να κάνεις μπίζνες
Το Λονδίνο είναι η κορυφαία πόλη στον κόσμο για επιχειρήσεις και καινοτομία, εκτοπίζοντας τις ανταγωνίστριες Νέα Υόρκη και Σιγκαπούρη, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Αστικών Στρατηγικών του  Mori Memoria Foundation

Οπως μεταδίδει το CNBC, o ετήσιος δείκτης του ινστιτούτου,  Global Power Cities Index, κατατάσσει 40 από τα μεγαλύτερα αστικά κέντρα του κόσμου με βάση την ικανότητά τους να προσελκύσουν «δημιουργικά» άτομα και επιχειρήσεις. Αξιολογεί την απήχησή τους, λαμβάνοντας υπόψη τομείς, όπως η οικονομία, η έρευνα και η ανάπτυξη, η πολιτιστική αλληλεπίδραση, η ποιότητα ζωής, το περιβάλλον και η πρόσβασιμότητα.

Κλείσιμο
Το Λονδίνο διατηρεί την πρώτη θέση, αυξάνοντας τη βαθμολογία του στην οικονομία και την ποιόητα ζωής, αφήνοντας τη Νέα Υόρκη στη δεύτερη θέση.

Ακολουθούν το Παρίσι και το Τόκιο. Η Σιγκαπούρη και η πρωτεύουσα της Νότιας Κορέας, Σεούλ βρίσκονται στην πέμπτη και έκτη θέση αντιστοίχως. Αμφότερες σημειώνουν καλύτερες επιδόσεις, πλησιάζοντας απειλητικά το Τόκιο. Τη δεκάδα συμπληρώνουν Αμστερνταμ, Βερολίνο, Χονγκ Κονγκ και Βιέννη.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης