Γιατί οι κυνηγοί διαμαντιών σταματούν το ψάξιμο

Γιατί οι κυνηγοί διαμαντιών σταματούν το ψάξιμο

Πάνω από 7 δισ. δολ. έχουν επενδυθεί από το 2000 στην ανεύρεση διαμαντιών και τα ευρήματα ήταν πενιχρά

Γιατί οι κυνηγοί διαμαντιών σταματούν το ψάξιμο
Κάποιες φορές είναι τόσο δύσκολο να βρει κανείς διαμάντια που ακόμα κι ο πιο φιλόδοξος αδαμαντωρύχος παραιτείται κάθε προσπάθειας.
 
Πάνω από 7 δισ. δολ. έχουν επενδυθεί από το 2000 στην ανεύρεση διαμαντιών και τα ευρήματα ήταν πενιχρά. Αυτό οδήγησε τις παραγωγούς διαμαντιών, μεταξύ τους και τη BHP Billiton να μαζέψουν τους χάρτες τους, να πακετάρουν τρυπάνια και εξοπλισμό και να γυρίσουν σπίτι.

Κλείσιμο
Το ποσό που δαπανήθηκε για την ανεύρεση υπόγειων σχηματισμών κιμπερλίτη πλούσιων σε διαμάντια, έχουν υποχωρήσει κατά το ήμισυ από το 2007.

Κι όλα αυτά γιατί τα αποθέματα των πιο προσβάσιμων διαμαντιών έχουν περιοριστεί και το κόστος για να φτάσει κανείς βαθύτερα είναι πολύ μεγάλο. Η Botswana που είναι και η Νο 1 χώρα στην παραγωγή διαμαντιών, είδε πτώση της παραγωγής στα 22,7 εκατ. καράτια πέρυσι από 33,6 εκατ. καράτια το 2007.

«Οι πιθανότητες να βρει κανείς έναν καλό κιμπερλίτη είναι εξαιρετικά μικρές», αναφέρει ο CEO της fPetra Diamonds, Johan Dippenaar. Η εταιρεία του  ξόδεψε μόλις 2,1 εκατ. δολ. για να βρει νέα ορυχεία πέρυσι κι εγκατέλειψε τα σχέδια για νέα πρότζεκτ στην Ανγκόλα και τη Σιέρα Λεόνε...

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης