Στήριξη ζητούν από την πολιτεία και οι Κιβωτιοποιοί Ελλάδος για το ρωσικού εμπάργκο

Στήριξη ζητούν από την πολιτεία και οι Κιβωτιοποιοί Ελλάδος για το ρωσικού εμπάργκο

Ζητούν να συμπεριληφθούν και οι ίδιοι στα μέτρα στήριξης που δρομολογεί η πολιτεία για τους αγρότες, μεταφορείς και εξαγωγείς 

Στήριξη ζητούν από την πολιτεία και οι Κιβωτιοποιοί Ελλάδος για το ρωσικού εμπάργκο
Άλλος ένας κλάδος που επηρεάζεται από το ρωσικό εμπάργκο στις ελληνικές εξαγωγές είναι η κιβωτιοποιία και συγκεκριμένα οι κατασκευαστές ξύλινων τελάρων και παλετών για τη μεταφορά οπωροκηπευτικών.

Με επιστολή τους προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Γεώργιο Καρασμάνη και το γγ Διεθνών Γενικών Οικονομικών Σχέσεων του υπουργείου Εξωτερικών κ. Π. Μίχαλο, οι κιβωτιοποιοί της χώρας, ζητούν να συμπεριληφθούν και οι ίδιοι στα μέτρα στήριξης που δρομολογεί η πολιτεία για τους αγρότες, μεταφορείς και εξαγωγείς λόγω του ρωσικού εμπάργκο.

Κλείσιμο
Ολόκληρη η επιστολή στους κ.κ. Καρασμάνη και Μίχαλο, έχει ως εξής:
«Ένας σημαντικός, και αόρατος κλάδος που στηρίζει και συνοδεύει την αγροτική παραγωγή στην Ελλάδα και το εξωτερικό, είμαστε και εμείς οι ΚΙΒΩΤΟΠΟΙΟΙ ΕΛΛΑΔΟΣ, όπου χρόνια κατασκευάζοντας συσκευασίες (Ξύλινα Τελάρα – Παλέτες) συνοδεύουμε τα οπωροκηπευτικά με τον καλύτερο εμφανισιακά, ευκολότερο και οικονομικότερο τρόπο σε όλες τις αγορές του κόσμου.

Τα τελευταία χρόνια, όπως όλοι γνωρίζουμε, τα αγροτικά προϊόντα κατά 70% εξάγονται στην αγορά της Ρωσίας. Η πρόσφατη περιπέτεια της χώρας, της Ε.Ε. και του Δυτικού κόσμου στο σύνολο του, με τον αποκλεισμό των αγροτικών μας προϊόντων, από την Ρώσικη αγορά έχει ως αποτέλεσμα να έχουμε:

-Ακύρωση παραγγελιών.
-Καταστροφή ευπαθών πρώτων υλών (λόγω μη χρήσης τους).
-Πρόβλημα στις εμπορικές συμφωνίες με τους προμηθευτές λόγω ακύρωσης παραγγελιών.
-Εργαζόμενους σε αργία.
 
Επίσης λόγω της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης τα τελευταία χρόνια έχουμε αντιμετωπίσει μόνοι μας τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί χωρίς να τα θέσουμε ποτέ στην πολιτεία, με αποτέλεσμα κάποιες επιχειρήσεις να κλείσουν και οι υπόλοιπες με μεγάλες δυσκολίες και χωρίς κέρδος να παράγουμε στηρίζοντας την αγροτική παραγωγή αφού συνεταιρισμοί και έμποροι δεν μας έχουν πληρώσει τα προηγούμενα χρόνια και ούτε από ότι διαφαίνεται θα μας πληρώσουν, δίνοντας δουλειά στους ανθρώπους που απασχολούμε ελπίζοντας πως η κατάσταση θα αλλάξει και θα ανασάνουμε και εμείς στο μέλλον. Για αυτόν το λόγο ζητούμε από την Πολιτεία και εμείς μαζί με τους αγρότες, μεταφορείς, εξαγωγείς και όσους άλλους πλήττονται να ενταχθούμε στα μέτρα στήριξης».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης