Αποζημιώσεις λόγω του εμπάργκο ζητούν οι οδηγοί φορτηγών

Αποζημιώσεις λόγω του εμπάργκο ζητούν οι οδηγοί φορτηγών

«Η διαφαινόμενη αποτυχία εξαίρεσης των ελληνικών προϊόντων από το ρωσικό μποϊκοτάζ θέτει επιτακτικά το ζήτημα της άμεσης αποζημίωσης από την Ε.Ε. και την ελληνική κυβέρνηση των παραγωγών και μεταφορέων» σύμφωνα με ανακοίνωση της ΟΦΑΕ

Αποζημιώσεις λόγω του εμπάργκο ζητούν οι οδηγοί φορτηγών
Με αξιώσεις αποζημίωσης από την ελληνική κυβέρνηση, αλλά και την Ευρωπαϊκή Ένωση, είναι έτοιμη να απαντήσει η Ομοσπονδία Φορτηγών Αυτοκινητιστών Ελλάδος (ΟΦΑΕ), η οποία παρακολουθεί με ανησυχία τις εξελίξεις σχετικά με τις εξαγωγές προς τη Ρωσία.

Ειδικότερα, όπως έχουν σημειώσει οι Έλληνες Αυτοκινητιστές, «η διαφαινόμενη αποτυχία εξαίρεσης των ελληνικών προϊόντων από το ρωσικό μποϊκοτάζ θέτει επιτακτικά το ζήτημα της άμεσης αποζημίωσης από την Ε.Ε. και την ελληνική κυβέρνηση των παραγωγών και μεταφορέων και όλων όσοι θα ζημιωθούν από το μποϊκοτάζ και τη διαμόρφωση πολιτικών που θα προωθούν την ανάπτυξη και τις εξαγωγές, αντί να τις υπονομεύουν». Με νεότερη ανακοίνωσή της η ΟΦΑΕ και ο πρόεδρός της κ. Απόστολος Κενανίδης σημειώνουν ότι «η δυσμενής αυτή εξέλιξη αποτελεί ένα ακόμη ισχυρό χτύπημα στον κλάδο, που έρχεται να προστεθεί στη δραματική συρρίκνωση του μεταφορικού έργου λόγω της οικονομικής κρίσης και του αθέμιτου ανταγωνισμού».

Κλείσιμο
Τέλος, η ΟΦΑΕ -σε συνεργασία με όλους τους αρμόδιους φορείς- δηλώνει ότι θα προσπαθήσει από την πλευρά της να συνεισφέρει ώστε να αμβλυνθούν οι συνέπειες από το ρωσικό εμπάργκο για τους μεταφορείς που εκπροσωπεί, καθώς βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία με τους αρμόδιους κυβερνητικούς παράγοντες, ενώ τη Δευτέρα ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας κ. Κενανίδης θα συμμετάσχει σε ευρεία σύσκεψη στο Επιμελητήριο Ημαθίας στη Βέροια, όπου μαζί με εκπροσώπους της Περιφέρειας θα εκτιμήσουν εκ νέου την κατάσταση και θα λάβουν αποφάσεις αντιμετώπισης της κρίσης.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης