Εννιά στους δέκα υπέβαλαν φορολογική δήλωση

Εννιά στους δέκα υπέβαλαν φορολογική δήλωση

Τα μεσάνυχτα της Δευτέρας λήγει η προθεσμία για υποβολή των φορολογικών δηλώσεων - Αποκλείεται να δοθεί παράταση λένε στο ΥΠΟΙΚ

Εννιά στους δέκα υπέβαλαν φορολογική δήλωση
Κατηγορηματικά αποκλείουν στο υπουργείο Οικονομικών το ενδεχόμενο να υπάρξει και νέα παράταση στην υποβολή των φορολογικών δηλώσεων Ε1 που λήγει τη Δευτέρα 14 Ιουλίου, παρά το γεγονός όμως ότι 450 έως 500 χιλιάδες φορολογούμενοι δεν έχουν ακόμη υποβάλει δήλωση, παρά το γεγονός ότι απομένουν περίπου 72 ώρες.

Μάλιστα, από σήμερα το πρωί, παρατηρείται το ανησυχητικό φαινόμενο να έχει «φρενάρει» αισθητά ο ρυθμός υποβολής δηλώσεων που είχε αυξηθεί τις προηγούμενες ήμερες -με έως και 150 δηλώσεις ημερησίως μέχρι χθες.

Κλείσιμο
Έτσι, συνολικά ως τώρα, έχουν υποβληθεί κάτι λιγότερο από 5.250.000 δηλώσεις  και εάν διατηρηθεί και το Σαββατοκύριακο ο μειωμένος ρυθμός τότε θεωρείται σίγουρο ότι πολλοί φορολογούμενοι δεν θα προλάβουν την προθεσμία και θα βρεθούν αντιμέτωποι με πρόστιμα.

Πέρα από τις ρητές διαβεβαιώσεις ότι δεν πρόκειται να δοθεί παράταση, αυτό θα ήταν και τεχνικά αδύνατο γιατί η παράταση μπορεί να δοθεί μόνο με νόμο και καμέα τέτοια προεργασία δεν έχει υπάρξει στο υπουργείο, ούτε και πρόκειται να γίνει κάτι σχετικό το Σαββατοκύριακο, ώστε τη Δευτέρα, αν γινόταν, να κατατεθεί σχετική διάταξη στη Βουλή.

Υπενθυμίζεται ότι την τελευταία φορά που δόθηκε παράταση με νόμο, πριν από δύο εβδομάδες, χρειάστηκε προεργασία δέκα ημερών γιατί ταυτόχρονα η απόφαση συμπαρέσυρε και τις διορίες για άλλες υποχρεώσεις των φορολογουμένων.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

Δείτε Επίσης