«Κατέκτησε» τις 17.000 μονάδες ο Dow Jones

«Κατέκτησε» τις 17.000 μονάδες ο Dow Jones

Η Goldman Sachs κέρδισε 1,5%, καταγράφοντας τα υψηλότερα κέρδη του δείκτη Dow

«Κατέκτησε» τις 17.000 μονάδες ο Dow Jones
Μία συνεδρίαση πριν από την εορτή της Ανεξαρτησίας στις ΗΠΑ, ο Dow Jones κατέκτησε τις 17.000 μονάδες και ο S&P 500 βρίσκεται μια ανάσα μακρυά από τις 2.000 μονάδες.

Ειδικότερα, ο δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 0,54% στις 17.068,26 μονάδες, ο τεχνολογικός δείκτης Nasdaq σημείωσε  άνοδο 0,63% στις 4.485,93 μονάδες και ο δείκτης S&P 500 έκλεισε ανοδικά κατά 0,55% στις 1.985,44 μονάδες.

Κλείσιμο
Η συνεδρίαση διήρκησε λιγότερες ώρες από το κανονικό, με τους εννέα από τους δέκα κύριους κλάδους του δείκτη S&P 500 να καταγράφουν κέρδη.
 
Στο ταμπλό, η Paccar ενισχύθηκε κατά 5,4%, παρά το γεγονός ότι η Volkswagen διέψευσε ότι σχεδιάζει την απόκτηση της εταιρείας κατασκευής φορτηγών.
 
Στο +13% βρέθηκε η PetSmart, καθώς έγινε γνωστό ότι ο ακτιβιστής επενδυτής Barry Rosenstein απέκτησε το 9,9% της εταιρείας, ενώ η συμμετοχή του στο διοικητικό συμβούλιο ανοίγει το δρόμο για εναλλακτικές επενδυτικές κατευθύνσεις.

Ανοδικά κινήθηκε και ο κλάδος των ασφαλειών, επωφελούμενος από την άνοδο των αποδόσεων ομολόγων που βελτιώνουν τα χαρτοφυλάκια των ασφαλισμένων. Η MetLife ενισχύθηκε κατά 2% και η Lincoln National κατά 2,1%. Η Goldman Sachs κέρδισε 1,5%, καταγράφοντας τα υψηλότερα κέρδη του δείκτη Dow.  
 
Στα οικονομικά στοιχεία της ημέρας, άλμα σημείωσε η απασχόληση στις ΗΠΑ τον Ιούνιο, ενώ το ποσοστό της ανεργίας υποχώρησε κοντά σε χαμηλό εξαετίας, μετριάζοντας τις ανησυχίες σχετικά με την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας.
 
Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εργασίας, τα μισθολόγια – πλην του αγροτικού τομέα - αυξήθηκαν κατά 288.000 και το ποσοστό ανεργίας υποχώρησε στο 6,1% από 6,3%.
 
Την ίδια ώρα, τα στοιχεία του Απριλίου και του Μαΐου αναθεωρήθηκαν προς τα πάνω και δείχνουν ότι δημιουργήθηκαν 29.000 θέσεις εργασίας περισσότερες απ’ ό,τι είχε αρχικά εκτιμηθεί.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης