Η στρατηγική της Alpha Bank στη μετά Κωστόπουλου εποχή

Η στρατηγική της Alpha Bank στη μετά Κωστόπουλου εποχή

Ο στόχος της πλήρους επανιδιωτικοποίησης και τα πρόσωπα - κλειδιά

Η στρατηγική της Alpha Bank στη μετά Κωστόπουλου εποχή
Ο Γιάννης Κωστόπουλος  είναι ο άνθρωπος που επί 41 χρόνια ήταν το απόλυτο αφεντικό της Alpha Bank.  Από το 1973 που ανέλαβε το τιμόνι της τράπεζας δεν κατάφερε μόνο να γιγαντώσει  τον όμιλο.

Πολύ περισσότερο αυτό το οποίο έκανε ήταν να προετοιμάσει ομαλά την διάδοχη του. Αναμφίβολα πρόκειται για ένα διορατικό τραπεζίτη. Προ ετών διευθύνων σύμβουλος αναλαμβάνει ο κ. Δημήτρης Μαντζουνης, ο οποίος μαζί με τους  κ. Φιλάρετο, Αρώνη και Θεοδωρίδη καλούνται τώρα να “τρέξουν” την τράπεζα για τα επόμενα χρόνια.   Τα μεγάλα ζητήματα που έχει να αντιμετωπίσει η Alpha Bank από εδώ και στο εξής, (όπως και υπόλοιπες τράπεζες) είναι κυρίως δυο:

Κλείσιμο
Το θέμα των warrants  που θα σηματοδοτήσει την επιστροφή της στον ιδιωτικό τομέα και την εξυγίανση του χαρτοφυλακίου της από τα «κακά» δάνεια.

Τις επόμενες εβδομάδες και, σε κάθε περίπτωση μετά τις 10 Ιουνίου, οι διοικήσεις των τραπεζών (και της Alpha Bank) εκτιμάται ότι θα υποβάλλουν προς το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας τις προτάσεις τους σχετικά με την επαναγορά των warrants κάτι που θα επιτρέψει στο δημόσιο την αποπληρωμή μέρους του δημοσίου χρέους η εναλλακτικά τα ποσά αυτά να χρησιμοποιηθούν για έκτακτες δημοσιονομικές ανάγκες.    Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες οι τράπεζες σχεδιάζουν να αποκτήσουν, μέσω δημοσίων προτάσεων, τίτλους warrants (τίτλοι που δίνουν το δικαίωμα αγοράς συγκεκριμένου αριθμού μετοχών, σε προκαθορισμένη τιμή σε συγκεκριμένη χρονική περίοδο) και τις μετοχές που αντιστοιχούν στα warrants και στη συνέχεια είτε να τις διαθέσουν σε ιδιώτες επενδυτές είτε να τις ακυρώσουν. 

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης