Αλλαγή στρατηγικής της Πειραιώς στο θέμα των κόκκινων δανείων των επιχειρήσεων

Αλλαγή στρατηγικής της Πειραιώς στο θέμα των κόκκινων δανείων των επιχειρήσεων

Την αλλαγή της στρατηγικής της Τράπεζας Πειραιώς όσον αφορά στα προβληματικά δάνεια περιέγραψε σήμερα ο επικεφαλής του ομίλου, κ. Μιχάλης Σάλλας κατά τη διάρκεια της ετήσιας Γενικής Συνέλευσης του ομίλου.

Αλλαγή στρατηγικής της Πειραιώς στο θέμα των κόκκινων δανείων των επιχειρήσεων
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση ο κ Σάλλας εξήγησε ότι από εδώ και στο εξής οι τράπεζες όταν έχουν ένα μεγάλο δάνειο και η επιχείρηση αδυνατεί να αποπληρώσει μέρος αυτού, θα προχωρούν σε μετοχοποίησή του έτσι ώστε να υπάρχει ενεργότερη συμμετοχή της τράπεζας στις επιχειρήσεις.

Την ίδια τακτική αναμένεται να ακολουθήσουν και οι υπόλοιπες συστημικές τράπεζες.

Κλείσιμο
Ο κ. Σάλλας αναφερόμενος στο καυτό θέμα των warrants τόνισε ότι εντός του θέρους η Πειραιώς όπως και οι άλλες τράπεζες θα υποβάλλουν τις προτάσεις τους προς το ΤΧΣ και εκείνο αναμένεται να αποφασίσει τι ακριβώς θα γίνει.

Κατά τη διάρκεια της ομιλίας του ο επικεφαλής του ομίλου τόνισε ότι εντός του 2013, η Πειραιώς με την εξαγορά 4 επιπλέον τραπεζών κατέστη ο μεγαλύτερος τραπεζικός όμιλος στη χώρα, ο οποίος, όπως είπε κατάφερε να επιτύχει μια αύξηση κεφαλαίου ύψους 1,75 δισ. ευρώ.

Επιπρόσθετα ο κ, Σάλλας ερωτηθείς για το πότε η τράπεζα θα ξεκινήσει πάλι να μοιράζει μέρισμα, ναι μεν δεν άνοιξε τα χαρτιά του, εξήγησε όμως ότι κάτι τέτοιο θα συμβεί σύντομα.

Ο δ/νων σύμβουλος του ομίλου, κ. Άνθιμος Θωμόπουλος στην ομιλία του επισήμανε μεταξύ άλλων ότι από εδώ και στο εξής η Πειραιώς θα εστιάσει την προσοχή της στην προσέλκυση καταθέσεων και στη διαχείριση περιουσίας, ενώ ο έταιρος αναπληρωτής δ/νων σύμβουλος, κ. Στ. Λεκκάκος μεταξύ άλλων επεσήμανε ότι κατά τη διάρκεια του 2013 επετεύχθη ένα ιδιαίτερα επιτυχημένο πρόγραμμα εθελουσίας εξόδου περίπου 2.000 ατόμων.


Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης