Δεν ισχύει η εξαίρεση των τόκων καταθέσεων έως 250 ευρώ από το Ε1

Δεν ισχύει η εξαίρεση των τόκων καταθέσεων έως 250 ευρώ από το Ε1

Πήραν πίσω και την διάταξη για τους συμψηφισμούς χρεών στο δημόσιο, παρότι η αρχική κίνηση είχε χαιρετιστεί από την αγορά

Δεν ισχύει η εξαίρεση των τόκων καταθέσεων έως 250 ευρώ από το Ε1
Φαντάζει σαν πρωταπριλιάτικο αστείο, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι αποσύρθηκαν τελικά από το πολυνομοσχέδιο-μαμούθ οι ευεργετικές διατάξεις που ετοίμαζε η κυβέρνηση για τον συμψηφισμό χρεών και την μη υποχρέωση δήλωσης στο φετινό Ε1 των τόκων έως 250 ευρώ.

Παρότι οι συμψηφισμοί-εξπρές με χρέη του ευρύτερου δημοσίου τομέα προς ιδιώτες χαιρετίστηκαν από την αγορά, όταν έγινε γνωστό την περασμένη Πέμπτη το κείμενο του πολυνομοσχεδίου το οποίο διέρρευσε στην δημοσιότητα, τελικώς η σχετική διάταξη μπήκε «στο συρτάρι».

Κλείσιμο
Το ίδιο συνέβη όμως και με την διάταξη που είχε προαναγγείλει η κυβέρνηση, σύμφωνα με την οποία, οι φορολογούμενοι που ήδη εδώ και δέκα μέρες έχουν ξεκινήσει να συμπληρώνουν δηλώσεις, απαλλάσσονταν από την υποχρέωση να δηλώσουν τους τόκους καταθέσεων για ποσά κάτω από 250 ευρώ.  Ήδη πολλοί είναι εκείνοι που έχοντας «ψιλολόγια» στις τράπεζες, αγνόησαν τους τόκους και απέστειλαν την φορολογική τους δήλωση αφήνοντας ασυμπλήρωτους τους σχετικούς κωδικούς.

Στο κείμενο των 775 σελίδων που κατέθεσε την Παρασκευή πριν τα μεσάνυχτα στη Βουλή η κυβέρνηση, οι δύο αυτές διατάξεις απαλείφθησαν. Από πλευράς του υπουργείου Οικονομικών δινόταν η εξήγηση ότι χρειάστηκαν κάποιες βελτιώσεις και τελικώς οι φορολογικές αυτές διατάξεις θα περιληθούν σε προσεχές νομοσχέδιο της κυβέρνησης, πιθανότατα το υπουργείου Ναυτιλίας.

Διαβάστε περισσότερες οικονομικές ειδήσεις στο newmoney.gr
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης