Έκανε τη «γκάφα του πρωτάρη» η γυναίκα που κρατά στα χέρια της την παγκόσμια οικονομία;

Έκανε τη «γκάφα του πρωτάρη» η γυναίκα που κρατά στα χέρια της την παγκόσμια οικονομία;

Ένα σχόλιο της νέας προέδρου της Fed για τα επιτόκια έφερε τα πάνω κάτω στις αγορές...


Έκανε τη «γκάφα του πρωτάρη» η γυναίκα που κρατά στα χέρια της την παγκόσμια οικονομία;
Ότι η πρώτη συνέντευξη τύπου της Janet Yellen, της γυναίκας που κρατά στα χέρια της τη μεγαλύτερη οικονομία του πλανήτη, θα αποτελούσε το talk of the town για τη Wall Street ήταν βέβαιο.

Όμως, ένα σχόλιο της Yellen κατάφερε να φέρει τα πάνω κάτω στις αγορές αλλά και μια χιονοστιβάδα δημοσιευμάτων σύμφωνα με τα οποία, η νέα πρόεδρος της Fed έκανε το... λάθος του πρωτάρη στην παρθενική της συνέντευξη τύπου. Πιέστηκε από τις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για να ξεστομίσει... κατά λάθος μια φράση, που άλλαξε ριζικά τα όσα πίστευαν έως τώρα οι αγορές.

Κλείσιμο
Όπως ισχυρίζονται ξένοι αναλυτές και δημοσιογράφοι, η Yellen δεν σκόπευε να δώσει σήμα στις αγορές ότι η πρώτη αύξηση των επιτοκίων θα έρθει νωρίτερα από ό,τι έως σήμερα αναμενόταν.

Στην ανακοίνωσή της, η Fed ανέφερε ότι θα περάσει “αρκετός χρόνος” ανάμεσα στο τέλος του προγράμματος τυπώματος χρήματος και έως την πρώτη αύξηση επιτοκίων.

Όταν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ζητήθηκε από τη Yellen να δώσει διευκρινίσεις για τη φράση αυτή, εκείνη απάντησε πως ο αρκετός χρόνος “κατά πάσα πιθανότητα σημαίνει κάτι της τάξης των έξι μηνών, ή κάπου  εκεί κοντά”.

Με το τύπωμα χρήματος να τελειώνει το Φθινόπωρο, αυτό σημαίνει ότι η πρώτη αύξηση των επιτοκίων θα έρθει την Άνοιξη, δηλαδή νωρίτερα από τα μέσα του 2015 που έως χθες περίμεναν οι αγορές. Εύλογα, λοιπόν, αυτή η μικρή φράση της Yellen έφερε τα πάνω κάτω στις αγορές.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης