Ράλι 3,5% στο Xρηματιστήριο

Ράλι 3,5% στο Xρηματιστήριο

Οι ξένοι ζητούν πλέον unblock μετοχές, για να μην τις ανεβάζουν προηγουμένως 


Ράλι 3,5% στο Xρηματιστήριο
Ράλι με την τέταρτη ταχύτητα στην Αθήνα καθώς η ορμητικότητα ξάφνιασε τους περισσότερους όταν μετά το μεσημέρι άρχισε να κινείται πάνω απο 2%. Οι ξένοι επενδυτές μετά τις ρευστοποιήσεις εφόρμησαν με μεγαλύτερη ορμή και είναι χαρακτηριστικές οι συζητήσεις μεταξύ ξένων fund managers και Ελλήνων διαχειριστών. Οι πρώτοι ζητούν μετοχές unblock και δεν θέλουν κανείς να τους ανεβάζει τις μετοχές. Συγκεκριμένα, οι ξένοι ζητούν πακέτα μετοχών ή και εταιρικά ομόλογα. Κια τα δυο, όμως, τα θέλουν σε μεγάλες ποσότητες και σε συγκεκριμένες τιμές. Επ ' ουδενί δεν θέλουν να τους ανεβάζουν τις μετοχές οι ξένοι.

Και φυσικά για την άνοδο υπάχρουν μια σειρά απο λόγοι: Αναβάθμιση την ερχόμενη Παρασκευή, συμφωνία με την Τροϊκα και έξοδος ελληνικής τράπεζας 9 (Πειραιώς) ύστερα απο χρόνια.

Κλείσιμο
Η ελληνική αγορά ξεκίνησε με μια άνοδο 1,5% και κάποια στιγμή όλοι περίμεναν να συνεχιστεί αυτή η εικόνα, ωστόσο η εικόνα ήταν διαφορετική.

Στο τέλος ο Γενικός Δείκτης έκλεισε στις 1365,09 μονάδες σημειώνοντας άνοδο 3,50%. Ράλι στην Εθνική με άνοδο 6,56%.

Υπεραπόδοση ο Τιτάνας με κέρδη 7,83% στα 24,80 ευρώ. Άνοδος 4,05% γαι τον Μυτιληναίο στα 7,20 ευρώ. Με άνοδο 6,03% η Eurobank Properties στα 9,13 ευρώ. 

Πάνω απο 4% τα κέρδη σε ΕΧΑΕ, Ιντραλοτ, Μυτιληναίο, Τράπεζα Πειραιώς. Στα 116 εκατ. ευρώ ανήλθαν οι συνολικές συναλλαγές με πακέτα 7,7 εκατ. ευρώ σε ΟΠΑΠ και Ελλάκτωρ.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης