«Δεν μας τρομάζει τίποτε πια για την Ελλάδα» λέει ξένος διαχειριστής

«Δεν μας τρομάζει τίποτε πια για την Ελλάδα» λέει ξένος διαχειριστής

Το Χ.Α. «κρατιέται», παρά το sell off στις διεθνείς αγορές - Παρά την... πίστη για το καλύτερο, οι ξένοι επενδυτές είναι επιφυλακτικοί και πραγματοποιούν συγκρατημένες κινήσεις

«Δεν μας τρομάζει τίποτε πια για την Ελλάδα» λέει ξένος διαχειριστής
Δεν φεύγουν οι ξένοι από την ελληνική αγορά, δεν τρομοκρατούνται από την γύρω καταιγίδα και επιμένουν να αισιοδοξούν ότι μεσοπρόθεσμα το χρηματιστήριο θα τους επιβεβαιώσει και θα βγάλει τις προσδοκώμενες αποδόσεις. Αυτό αναφέρει χαρακτηριστικά διαχειριστής ξένων κεφαλαίων, που εξηγεί γιατί το Χ.Α. “κρατιέται”, παρά το sell off στις διεθνείς αγορές.

Παρά την... πίστη για το καλύτερο, είναι επιφυλακτικοί όμως και πραγματοποιούν συγκρατημένες κινήσεις, σε συγκεκριμένα χαρτιά, όπως είναι ΔΕΗ, ΟΤΕ, ΟΠΑΠ αλλά και μετοχές του κλάδου της ενέργειας (ΓΕΚ – ΤΕΡΝΑ και ΜΕΤΚΑ). Αυτό εξάλλου φαίνεται και από το ύψος του τζίρου. Δηλαδή από το μέτριο τζίρο αντιλαμβανόμαστε ότι οι πωλητές έχουν κάνει πίσω, όμως τα νέα χρήματα είναι συγκρατημένα.

Κλείσιμο
Σημειώνεται ότι το 2014 έχουν μπει στην αγορά περίπου 2 δισ. ευρώ και μέσω της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών κοντά στα 3 δισ. ευρώ.

Ο γενικός δείκτης βρήκε στήριξη στις 1.120 μονάδες, τις ξεπέρασε η μάχη μεταφέρεται στις 1200 μονάδες, με σημεία αντίστασης να παραμένουν οι 1.220. Στήριξης είναι οι 1.170 μονάδες. Επίσης, “βλέπουν” ότι μπορεί να φτάσει ως τις 1.350- 1.450 μονάδες πριν τις ευρωεκλογές.

Η αγορά αντλεί αισιοδοξία από τα θετικά νέα για την ελληνική οικονομία, που θα είναι το καύσιμο για το Χ.Α. 'Άγνωστο, όμως, πόσα χιλιόμετρα θα προχωρήσει...

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr 


Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης