Ιδιώτες και Δημόσιο ερίζουν για 13.000 τετραγωνικά χλμ!

Ιδιώτες και Δημόσιο ερίζουν για 13.000 τετραγωνικά χλμ!

Τι μπλοκάρει τους ξένους ώστε να επενδύσουν στη χώρα μας

Ιδιώτες και Δημόσιο ερίζουν για 13.000 τετραγωνικά χλμ!
Με το Δημόσιο να διεκδικεί σχεδόν το 60% της ελληνικής γης και  παράλληλα τους ιδιώτες να διεκδικούν σχεδόν το 50% της ελληνικής γης, το ποσοστό μόνο και μόνο των αλληλεπικαλυπτόμενων διεκδικήσεων αυτή τη στιγμή στη χώρα μας ξεκινά από ένα μίνιμουμ 10%, όπερ μεταφράζεται σε 13.000 τετραγωνικά χιλιόμετρα!

Τα νούμερα, που προκύπτουν από την επεξεργασία των στοιχείων της Εθνικής Τράπεζας, είναι εξαιρετικά υψηλά και είναι ευνόητο ότι μπορούν να οδηγήσουν σε χρονοβόρες δικαστικές διεκδικήσεις μεταξύ Δημοσίου- ιδιωτών. Αποέλεσμα; Τελικά να δημιουργούνται τεράστια εμπόδια για την υλοποίηση επενδύσεων από ιδιώτες επενδυτές και δη από ξένους επενδυτές που είναι και το ζητούμενο αυτή την περίοδο. Κι αυτό, την στιγμή που οι ξένοι επενδυτές, σύμφωνα με τις διεθνείς έρευνες των μεγαλύτερων εταιρειών συμβούλων ακινήτων (Colliers Ιnternational), εμφανίζονται αυτή την στιγμή πιο ''έτοιμοι'' να αναλάβουν μεγαλύτερα ρίσκα στη χώρα μας, κάτι το οποίο φάνηκε και από την κινητικότητα που υπήρξε κατά τη διάρκεια του 2013. «Επενδυτές από τις Ηνωμένες Πολιτείες, τη Μέση Ανατολή και τη ζώνη ΕΜΕΑ έδειξαν σημαντικό επενδυτικό ενδιαφέρον στην Ελλάδα το 2013, ενώ και οι εγχώριοι επενδυτές εστίασαν επίσης περισσότερο στην εγχώρια αγορά.» αναφέρει  η κ. Ana Vukovic, διευθύνουσα Σύμβουλος της Colliers International Hellas.

Κλείσιμο
Τι ''μπλοκάρει'' τους ξένους

Η έλλειψη ενός ξεκάθαρου ιδιοκτησιακού καθεστώτος αλλά και ξεκάθαρων χρήσεων γής είναι αυτή την στιγμή τα δύο βασικά σημεία τα οποία ''μπλοκάρουν'' τους ξένους ώστε να επενδύσουν στην Ελλάδα. Σημειώνεται εδώ ότι σύμφωνα με τα στοιχεία της Εθνικής Τράπεζας, η γή στη χώρα μας είναι σε ποσοστό 51% ιδιωτική, κατά 35% δημόσια, ένα 12% ανήκει στους δήμους, ποσοστό 1% στην Εκκλησία και 1% σε Συνεταιρισμούς.

Πηγή: newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης