Eφορία: Φιλοδοξεί να εισπράξει 1,5 δις ευρω μέχρι 31 Ιανουαρίου

Eφορία: Φιλοδοξεί να εισπράξει 1,5 δις ευρω μέχρι 31 Ιανουαρίου

Τέλη κυκλοφορίας, η δόση του φόρου εισοδήματος και οι δόσεις για τους "μαζεμένους" ΦΑΠ βγάζουν λογαριασμό 1,5 δισ. που πρέπει να καταβληθεί έως 31/12!

Eφορία: Φιλοδοξεί να εισπράξει 1,5 δις ευρω μέχρι 31 Ιανουαρίου
Στην εφορία θα καταλήξει το δώρο Χριστουγέννων, για όσους δηλαδή εξακολουθούν και το παίρνουν στον ιδιωτικό τομέα, καθώς μέσα σε πέντε εργάσιμες ημέρες που απομένουν έως την εκπνοή του έτους το οικονομικό επιτελείο αποσκοπεί σε εισπράξεις 1,5 δισ ευρώ (κάπου 300 εκατ. ευρώ ημερησίως!)
 
Τα έσοδα αυτά θα προκύψουν από την πληρωμή των δόσεων του φόρου εισοδήματος, των φόρων στην ακίνητη περιουσία αλλά και των τελών κυκλοφορίας, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά το "Έθνος".  
 
Κλείσιμο
Το μεγαλύτερο μέρος των εισπράξεων θα προέλθει από τα τέλη κυκλοφορίας καθώς μέχερι σήμερα οι κάτοχοι αυτοκινήτων και μοτοσικλετών εμφανίζονται απρόθυμοι να εξοφλήσουν τις υποχρεώσεις τους.
 
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της ΓΓ Δημοσίων Εσόδων μόνο 2 εκατ. ιδιοκτήτες ΙΧ και μοτοσικλετών, σε σύνολο 5,7 εκατ., έχουν τυπώσει το εκκαθαριστικό τους και το έχουν αποπληρώσει σε τράπεζες και ΕΛΤΑ.
 
Προκύπτει δηλαδή ότι περίπου 3,7 εκατ. υπόχρεοι δεν έχουν περάσει από τα γκισέ για να πληρώσουν !
 
Όπως συνηθίζεται, την τελευταία εβδομάδα κάθε χρόνου θα σχηματιστούν ατελείωτες ουρές στις τράπεζες και το πιο πιθανό είναι την τελευταία στιγμή το υπουργείο να δώσει μία άτυπη παράταση πιθανότατα 10 το πολύ ημερών προκειμένου να μην επιβαρυνθούν οι ιδιοκτήτες ΙΧ με πρόστιμα.

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης