Σκορδάς: «Κανένα σπίτι δε θα βγει στο σφυρί»

Σκορδάς: «Κανένα σπίτι δε θα βγει στο σφυρί»

«Υπάρχουν 12.000 διαταγές πληρωμής σήμερα για δανειολήπτες εκτός του πλαισίου προστασίας, αλλά παρ’ όλα αυτά δεν έχει γίνει κανένας πλειστηριασμός»

Σκορδάς: «Κανένα σπίτι δε θα βγει στο σφυρί»
Την εκτίμηση ότι κανένα σπίτι δεν θα βγει σε πλειστηριασμό εξέφρασε ο υφυπουργός Ανάπτυξης Θανάσης Σκορδάς σχολιάζοντας τις ρυθμίσεις του νομοσχεδίου για την προστασία της πρώτης κατοικίας.

Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5, ο κ. Σκορδάς υπογράμμισε ότι ήδη «υπάρχουν 12.000 διαταγές πληρωμής σήμερα για δανειολήπτες εκτός του πλαισίου προστασίας, αλλά παρ' όλα αυτά δεν έχει γίνει κανένας πλειστηριασμός».

Κλείσιμο
Σχετικά με το ζήτημα των περιουσιακών στοιχείων του δανειολήπτη και ειδικότερα για το θέμα των καταθέσεων, ο κ. Σκορδάς σημείωσε: «Οι 15.000 ευρώ καταθέσεων αναφέρονται στον κάθε δανειολήπτη. Αν υπάρχουν σε έναν κοινό λογαριασμό 30.000 ευρώ, δεν του αναλογούν και οι 30.000 ευρώ, αλλά 15.000 ευρώ».

Για το αν υπήρξε συμφωνία της Τρόικας για τη ρύθμιση, ο υπουργός σημείωσε: «Δεν υπήρξε συμφωνία με την Τρόικα γι’ αυτό το θέμα. Θα έλεγα, όμως, ότι ερχόμαστε πιο κοντά στη λογική της ανοχής και γι’ αυτό εμείς δεν πάμε με μια διαμετρικά αντίθετη λογική με μια απλή ανανέωση-παράταση της παλιάς διάταξης. Είπαμε να δώσουμε ένα δείγμα μιας στόχευσης το πού πηγαίνει το σύστημα το 2015. Δε λέει ναι, αλλά ούτε και όχι».
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης