Οι μεγαλύτεροι επενδυτικοί οίκοι θα «παίξουν» Ευρώπη το 2014

Οι μεγαλύτεροι επενδυτικοί οίκοι θα «παίξουν» Ευρώπη το 2014

Aισιόδοξοι για την πορεία των χρηματιστηριακών αγορών το νέο έτος, αν και αναμένεται μεσοπρόθεσμα πτώση, μικρής διάρκειας, λόγω Fed


Οι μεγαλύτεροι επενδυτικοί οίκοι θα «παίξουν» Ευρώπη το 2014
Ψηφίζουν Ευρώπη οι μεγαλύτεροι επενδυτικοί οίκοι του κόσμου, οι οποίοι εμφανίζονται αισιόδοξοι για την πορεία των χρηματιστηριακών αγορών το 2014, εκτιμώντας ότι το ράλι θα συνεχιστεί, παρά τα μικρά διαλείμματα πτώσης.

Καλά ενημερωμένες τραπεζικές πηγές από το City του Λονδίνου αναφέρουν στο newmoney.gr ότι για την Ευρώπη είναι αισιόδοξοι γενικά, ωστόσο περιμένουν μεσοπρόθεσμα πτώση, μικρής διάρκειας, λόγω της Fed. Παράλληλα, τονίζουν ότι το ρυθμό στις αγορές, το 2014, θα δώσουν οι πολιτικές των κεντρικών τραπεζών.

Ειδικότερα, υψηλόβαθμα τραπεζικά στελέχη από το City σχολιάζουν στο newmoney.gr, πως είναι αρκετά αισιόδοξοι για την πορεία των αγορών το 2014, σε ορίζοντα 12μήνου, καθώς υπάρχει σταθερός ρυθμός βελτίωσης της οικονομίας, ενώ έχει αυξηθεί η ρευστότητα σε σχέση με πέρσι, αυξάνοντας και «τα μεγέθη του παιχνιδιού».

Ωστόσο, αναμένουν πτώση μεσοπρόθεσμα λόγω της διακοπής της παροχής ρευστότητας από τη Fed, αλλά «αυτό θα αποτελέσει την πρώτη αντίδραση και μετά οι αγορές θα ανακάμψουν», όπως τονίζουν χαρακτηριστικά. Ένας ακόμα λόγος είναι και η προοπτική μίας χαλαρής νομισματικής πολιτικής, με διάρκεια.

Οι αναλυτές περιμένουν πως εντός του 2014 η κεντρική Τράπεζα των ΗΠΑ θα διακόψει σταδιακά τις αγορές ομολόγων που πραγματοποιεί, ενισχύοντας τα επιτόκια στις ΗΠΑ. Επομένως, η πολιτική των κεντρικών τραπεζών σχετικά με τη ρευστότητα θα είναι εκείνο που θα διαμορφώσει το επενδυτικό περιβάλλον του χρόνου, όπως και το 2013. Για τους διαχειριστές, αυτό σημαίνει μια αυξημένη στάθμιση σε μετοχές σε σχέση με τους τίτλους σταθερού εισοδήματος παγκοσμίως.
Κλείσιμο

Διαβάστε περισσότερα στο newmoney.gr

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης