Μίχαλος: «Η ελληνική οικονομία έχει εισέλθει πλέον σε θετική τροχιά»

Μίχαλος: «Η ελληνική οικονομία έχει εισέλθει πλέον σε θετική τροχιά»

«Η χώρα οικοδομεί ξανά το προφίλ ενός ελκυστικού και φιλόξενου προορισμού για επενδύσεις», είπε ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας

Μίχαλος: «Η ελληνική οικονομία έχει εισέλθει πλέον σε θετική τροχιά»
Πρόσκληση προς τις αμερικανικές επιχειρήσεις να επενδύσουν στην Ελλάδα, απηύθυνε  ο πρόεδρος του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου της Αθήνας (ΕΒΕΑ) Κ. Μίχαλος, μιλώντας σήμερα στη Νέα Υόρκη στο 15ο Ετήσιο Επενδυτικό Συνέδριο για την Ελλάδα που διοργανώνει η Capital Link.

Ο κ. Μίχαλος αναφέρθηκε στην πρόοδο που έχει επιτευχθεί το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα, σημειώνοντας πως «παρά το γεγονός ότι σημαντικές προκλήσεις παραμένουν, η αλήθεια είναι ότι η ελληνική οικονομία έχει εισέλθει πλέον σε θετική τροχιά που οδηγεί όχι μόνο στη δημοσιονομική εξυγίανση, αλλά κυρίως στη διαρθρωτική προσαρμογή και στην αλλαγή αναπτυξιακού προσανατολισμού».

Κλείσιμο
Ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ επισήμανε ειδικότερα την εξάλειψη του πρωτογενούς ελλείμματος, την εξισορρόπηση του εμπορικού ισοζυγίου, την πρόοδο στις μεταρρυθμίσεις που καταγράφονται από διεθνείς οργανισμούς όπως ο ΟΟΣΑ και η Παγκόσμια Τράπεζα για τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας, την προστασία των επενδυτών, την ίδρυση επιχειρήσεων, κ.α.

«Η χώρα οικοδομεί ξανά το προφίλ ενός ελκυστικού και φιλόξενου προορισμού για επενδύσεις. Κι αυτό έχει ήδη γίνει αντιληπτό από τη διεθνή επιχειρηματική κοινότητα», τόνισε ο κ. Μίχαλος αναφερόμενος σε μεγάλης κλίμακας επενδύσεις που έχουν υλοποιηθεί ή ανακοινωθεί το τελευταίο διάστημα από επιχειρήσεις και funds όπως: Fairfax, Rhone Capital, Dufry, Diamond Resorts, Qatar Petroleum, Arabsat, PSP Investments, Dogus, Third Point, Donskoy, Payne, York Capital, άλλες που υλοποιούνται από μεγάλες εταιρείες όπως η Cosco, η Huwaei, η ZTE, η PhilipMorris, η SAP, η Hewlet Packard, η Procter & Gamble, η Unilever και ο αγωγός φυσικού αερίου TAP.

Τέλος, ο πρόεδρος του ΕΒΕΑ επισήμανε την ανάγκη αποφασιστικότερων κινήσεων σε επίπεδο ΕΕ, με στόχο την πλήρη αποκατάσταση της εμπιστοσύνης στο τραπεζικό σύστημά της με την ολοκλήρωση της τραπεζικής ενοποίησης και τη δημιουργία συστήματος κοινής εποπτείας, κοινού ταμείου εκκαθάρισης αφερέγγυων τραπεζών και πανευρωπαϊκού συστήματος εγγύησης καταθέσεων.

Πηγή: AΠE-ΜΠΕ
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης