Έρχονται αλλαγές στη φορολογία των νέων για το 2014

Έρχονται αλλαγές στη φορολογία των νέων για το 2014

Τι προβλέπει νέα τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα

Έρχονται αλλαγές στη φορολογία των νέων για το 2014
Νέες ανατροπές στη φορολογία των νέων ηλικίας άνω των 18 ετών, στον καθορισμό νέας διαδικασίας του ύψους της φορολογητέας αξίας εισαγόμενων οχημάτων, αλλά και εξαιρέσεις από το Τέλος Επιτήδευματος ετοιμάζει το οικονομικό επιτελείο.

Οι νέοι ηλικίας άνω των 18 ετών δεν θα υποβάλλουν το 2014 φορολογική δήλωση για τα εισοδήματα του 2013 εφόσον συνοικούν με τον υπόχρεο (γονιό ή κηδεμόνα) και το ετήσιο φορολογούμενο, πραγματικό ή τεκμαρτό και απαλλασσόμενο εισόδημα τους δεν υπερβαίνει το ποσό των 3.000 ευρώ ή το ποσό των 6.000 ευρώ αν αυτά παρουσιάζουν αναπηρία 67% και άνω.

Κλείσιμο
Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, προβλέπεται η υπαγωγή στο χαμηλό συντελεστή ΦΠΑ προϊόντων όπως είναι ο έτοιμος καφές, τα σοκολατούχα ροφήματα, το τσάι κτλ. στην περίπτωση που παρασκευάζονται από επιχειρήσεις εστίασης, κατόπιν συγκεκριμένης παραγγελίας του πελάτη.

Με την προτεινόµενη διάταξη «προβλέπεται η υπαγωγή στο µειωµένο συντελεστή ΦΠΑ του έτοιµου καφέ, των σοκολατούχων ροφηµάτων και των έτοιµων αφεψηµάτων (τσάι, χαµοµήλι, κλπ.), στην περίπτωση που παρασκευάζονται από επιχειρήσεις εστίασης, κατόπιν συγκεκριµένης παραγγελίας του πελάτη. Με τη διάταξη αυτή ο µειωµένος συντελεστής εφαρμόζεται σε κάθε περίπτωση κατανάλωσης των ανωτέρω ποτών, ανεξάρτητα από το εάν πρόκειται για επιτόπια ή όχι κατανάλωση».

Συγκεκριμένα, εξαιρούνται του τέλους επιτηδεύματος για το έτος 2013 (άρθρο 31 του ν.3986/2011) σε επιτηδευματίες με αναπηρία σε ποσοστό άνω του 80%.

Οι αλλαγές περιλαμβάνονται στην τροπολογία  που κατέθεσε το ΥΠΟΙΚ στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εθνικής Άμυνας για τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης