Στο 26% η αύξηση των ξένων επιβατών τον Σεπτέμβρη στα ελληνικά αεροδρόμια

Στο 26% η αύξηση των ξένων επιβατών τον Σεπτέμβρη στα ελληνικά αεροδρόμια

Ανοδική παρουσιάζεται η επιβατική κίνηση εξωτερικού σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας – Δείτε αναλυτικά τα στοιχεία της Aegean

Στο 26% η αύξηση των ξένων επιβατών τον Σεπτέμβρη στα ελληνικά αεροδρόμια
Ενθαρρυντικά είναι για τον ελληνικό τουρισμό, αλλά και την οικονομία είναι τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Aegean, σχετικά με την «Εξέλιξη Επιβατικής Κίνησης» για τον Σεπτέμβριο.

Κλείσιμο


Συγκεκριμένα, σε σχέση με τον Σεπτέμβριο του 2012 σημειώθηκε αύξηση στην επιβατική κίνηση εξωτερικού σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας 26%, ενώ το καλοκαίρι του 2013 (Μάιος – Σεπτέμβριος) η κίνηση εξωτερικού παρουσίασε αύξηση 23% σε σχέση με τους αντίστοιχους περσινούς μήνες και συνολικά το 2013, η Συνολική Επιβατική Κίνηση Εξωτερικού από την αρχή του έτους έχει παρουσιάσει αύξηση +17% σε σχέση με την ίδια περίοδο το 2012.



Ειδικότερα, η μεγαλύτερη αύξηση -μεταξύ των κυριότερων αεροπορικών βάσεων- σημειώθηκε στο αεροδρόμιο της Ρόδου με 57%, ενώ στο Ελευθέριος Βενιζέλος τον Σεπτέμβρη ήρθαν 234.869 άνθρωποι. Επίσης μεταξύ των μικρότερων βάσεων, σημαντική αύξηση κατέγραψε το αεροδρόμιο της Καλαμάτας μα αύξηση 163%. Αξίζει να σημειωθεί πως στην Αθήνα το διάστημα Μαΐου-Σεπτεμβρίου αποβιβάστηκαν από πτήσεις του εξωτερικού συνολικά 1.184.764 άνθρωποι.



Επιπρόσθετα το διάστημα Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου η κίνηση εξωτερικού σε όλα τα αεροδρόμια της χώρας σημείωσε αύξηση της τάξεως του 17%, με σύνολο επιβατικής κίνησης 3.160.707/:
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης