ΤΑΙΠΕΔ και Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ συζητούν για ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ

ΤΑΙΠΕΔ και Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ συζητούν για ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ

Η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προτείνει ένα αναθεωρημένο σχέδιο που προβλέπει την αξιοποίηση της ΛΑΡΚΟ και την ουσιαστική συρρίκνωση των ΕΑΣ και της ΕΛΒΟ

Παραδόθηκε άλλο ένα μέλος του κυκλώματος με τα λαθραία τσιγάρα
ΤΑΙΠΕΔ και Διεύθυνση Ανταγωνισμού της ΕΕ συζητούν για ΕΑΣ, ΕΛΒΟ και ΛΑΡΚΟ
Το μέλλον των αμυντικών βιομηχανιών της χώρας αλλά και εκείνο της ΛΑΡΚΟ, συζητεί σήμερα ο αναπλ. διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού της Κομισιόν (DG Comp) κ. Γκερτ Κούπμαν με τον επικεφαλής του Ταμείου Αποκρατικοποιήσεων κ. Γιάννη Εμίρη.

Η ελληνική πλευρά, σύμφωνα με πληροφορίες, θα προτείνει ένα αναθεωρημένο σχέδιο που προβλέπει την αξιοποίηση της ΛΑΡΚΟ και την ουσιαστική συρρίκνωση των ΕΑΣ και της ΕΛΒΟ.

Κλείσιμο
το προτεινόμενο σχέδιο, όπως γράφει η "Καθημερινή", αποφασίστηκε τις αρχές της περασμένης εβδομάδας στο υπ. Οικονομικών και ουσιαστικά συνιστά μια άλλη εκδοχή του προηγούμενου σχεδίου που ήδη έχει απορρίψει η Κομισιόν.

Το σχέδιο προβλέπει τη διατήρηση των δραστηριοτήτων των δύο βιομηχανιών ΕΛΒΟ και ΕΑΣ που σχετίζονται με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας της χώρας, ενώ για τη ΛΑΡΚΟ προωθείται η πρόταση του ΤΑΙΠΕΔ, δηλαδή της διενέργειας δύο διαφορετικών διαγωνισμών, βάσεων των οποίων θα πωληθούν τα δύο βασικά περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, το εργοστάσιο στη Λάρυμνα και τα μεταλλευτικά δικαιώματα. Για τη ΛΑΡΚΟ, βασικό επιχείρημα της ελληνικής πλευράς είναι ότι η επιχείρηση διαθέτει αξία για το ελληνικό Δημόσιο και η οποία μπορεί να ανακτηθεί μόνο με το προτεινόμενο σχέδιο. με τον τρόπο αυτό θα επιστρέψει στο ελληνικό Δημόσιο, μέρος της κρατικής νείσχυσης που έχει δεχθεί στο παρελθόν η εταιρεία.

Διαβάστε περισσότερα στo newmoney.gr 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης