Η Αίγυπτος έβαλε «φωτιά» στο πετρέλαιο

Η Αίγυπτος έβαλε «φωτιά» στο πετρέλαιο

Έσπασε το «φράγμα» των 100 δολαρίων το βαρέλι - Ρεκόρ 14μηνου στις τιμές του πετρελαίου λόγω του αναβρασμού που επικρατεί στην Αίγυπτο

Η Αίγυπτος έβαλε «φωτιά» στο πετρέλαιο
Η πολιτική κρίση στην Αίγυπτο, που κορυφώνεται τις τελευταίες ώρες, και η έντονη ανησυχία που επικρατεί σε όλο τον κόσμο για τις επιπτώσεις που θα έχει στη διεθνή γεωπολιτική σκηνή, έχουν εκτινάξει τις τιμές του πετρελαίου.

Οι φόβοι των διεθνών αγορών εντείνουν οι ανησυχίες ότι οι γεωπολιτικές εντάσεις θα μπορούσαν να επεκταθούν και σε άλλες περιοχές της Μέσης Ανατολής και της Β. Αφρικής απειλώντας την παραγωγή και τις γραμμές τροφοδοσίας.

Είναι χαρακτηριστικό πως στις διεθνείς αγορές, το αργό ξεπερνά και το επίπεδο των 100 δολαρίων το βαρέλι, για πρώτη φορά από το Μάιο του 2012. Ενδεικτικά, αυτή τη στιγμή, η τιμή του πετρελαίου βρίσκεται στα 101,83 δολάρια με άνοδο 2,24%!

Σύμφωνα πάντως με την αμερικανική Energy Information Administration (EIA), την προηγούμενη εβδομάδα η προσφορά αργού πετρελαίου μειώθηκε κατά 10,3 εκατομμύρια βαρέλια.

Κλείσιμο
Τα στοιχεία διέψευσαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών για πτώση μόλις 3 εκατ. βαρελιών. Πτώση σημείωσε και η προσφορά βενζίνης, η οποία μειώθηκε κατά 1,7 εκατ. βαρέλια. Οι αναλυτές ανέμεναν τα αποθέματα βενζίνης να αυξηθούν κατά 1 εκατ. βαρέλια.

Σύμφωνα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία, η τιμή του αργού παράδοσης Αυγούστου σημείωσε άνοδο 2,18% στα 101,66 δολάρια/βαρέλι.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης