ΔΝΤ: Οι τράπεζες το τελευταίο εμπόδιο εξόδου της Ιρλανδίας από το Μνημόνιο

ΔΝΤ: Οι τράπεζες το τελευταίο εμπόδιο εξόδου της Ιρλανδίας από το Μνημόνιο

Αν το Δουβλίνο αντιμετωπίσει το πρόβλημα των υπερχρεωμένων τραπεζών τότε είναι πιθανή ακόμα και φέτος η έξοδος από τη δανειακή σύμβαση

ΔΝΤ: Οι τράπεζες το τελευταίο εμπόδιο εξόδου της Ιρλανδίας από το Μνημόνιο
Πιθανή χαρακτηρίζει το ΔΝΤ την έξοδο της Ιρλανδίας από το Μνημόνιο ακόμα και μέσα στο 2013 λέγοντας, όμως, ότι θα πρέπει να επωφεληθεί από περισσότερη ευρωπαϊκή συνδρομή για την εξυγίανση των υπερχρεωμένων τραπεζών της.

Το Ταμείο υποστηρίζει πως η δημοσιονομική σταθεροποίηση του Δουβλίνου πορεύεται σύμφωνα με το σχέδιο, όμως οι Ευρωπαίοι θα πρέπει να το συνδράμουν στην εξυγίανση του ιρλανδικού τραπεζικού τομέα, προκειμένου να βοηθήσουν την μακροπρόθεσμη επιστροφή της χώρας στις αγορές δανεισμού.

Το ΔΝΤ τονίζει ότι δεν πρόκειται να υποστηρίξει τις εκκλήσεις ορισμένων πολιτικών δυνάμεων στην Ιρλανδία για χαλάρωση των στόχων για περικοπές δημοσιονομικών δαπανών και αύξηση φόρων το 2014 και 2015 με γνώμονα τη συμφωνία για τα δανειακά χρέη που επιτεύχθηκε με την ΕΚΤ νωρίτερα φέτος.

Οι προϋπολογισμοί αυστηρής λιτότητας που τήρησαν κατά γράμμα τις προϋποθέσεις που απέρρεαν από το πρόγραμμα δανεισμού των 85 δισεκ. ευρώ, βοήθησαν την Ιρλανδία να σταθεί ξανά στα πόδια της, με την οικονομία της χώρας να έχει αναπτυχθεί κατά την τελευταία διετία, σε αντίθεση προς την πορεία της υπόλοιπης Ευρωζώνης.

Κλείσιμο
Το ΔΝΤ διατήρησε αμετάβλητες τις προβλέψεις του για την πορεία της ιρλανδικής οικονομίας στο 1,1% για φέτος και στο 2,2% για το 2014.
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης