Η Ορχήστρα των Χρωμάτων κινδυνεύει να κλείσει

Η Ορχήστρα των Χρωμάτων κινδυνεύει να κλείσει

Η ιστορική ορχήστρα του Μάνου Χατζηδάκι, βρίσκεται στο έλεος της μοίρας στην οποία... την άφησαν κάποιοι και με μεγάλη ευθύνη της πολιτείας.

O τηλεοπτικός αντίπαλος του Ονούρ
Η Ορχήστρα των Χρωμάτων κινδυνεύει να κλείσει

Παρ' όλο που έχει εγκριθεί ποσό βοήθειας της τάξεως των 50,000 , η Ορχήστρα αδυνατεί να το εκταμιεύσει -παρόλο που το έχει εγκρίνει ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών κ. Χρ. Σταϊκούρας, λόγω έλλειψης φορολογικής και ασφαλιστικής ενημερότητας, ενώ για τον ίδιο λόγο δεν μπορεί ούτε να εισπράξει δωρεές ή χορηγίες από ιδιωτικούς φορείς που θα επιθυμούσαν να την στηρίξουν.

Κλείσιμο

Στην Ελλάδα της κρίσης, ένα πολιτιστικός πυλώνας όπως η Ορχήστρα βρίσκεται έρμαιο της γραφειοκρατίας.... Και όλα αυτά γιατί σύμφωνα με πληροφορίες, κωλυσιεργεί το Υπουργείο Πολιτισμού το οποίο πρέπει άμεσα να βρει διευθυντή για να συντονίσει την Ορχήστρα. Το δεύτερο "λάθος" του ΥΠΠΟ είναι οτι έχει ξεχάσει στα συρτάρια του την σωτηρία της Ορχήστρας η οποία είναι το ΕΣΠΑ. Και αυτό γιατί εδώ και ένα χρόνο περίπου, έχει υποβληθεί στο ΥΠΠΟ από την Ορχήστρα αίτημα να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2007-2013.

Η οικονομική κατάσταση της Ορχήστρας έχει φτάσει σε τραγικά σημεία καθώς χρωστάει γύρω στα δύο εκατομμύρια ευρώ στο ΙΚΑ, στην εφορεία, σε εταιρείες, σε έκτακτους μουσικούς, σε μουσικούς της ΕΡΤ, σε ενοίκια κ.α. καθώς εκκρεμεί και δάνειο της που τοκίζεται συνεχώς. Τα πάντα είναι πια στα χέρια της πολιτείας.

Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης