Madeleine Peyroux και Πασπαλά απόψε στον Λυκαβητό

Madeleine Peyroux και Πασπαλά απόψε στον Λυκαβητό

Η Madeleine Peyroux μαζί με την Έλλη Πασπαλά σε μια μοναδική εμφάνιση στο θέατρο του Λυκαβητού.

Madeleine Peyroux και Πασπαλά απόψε στον Λυκαβητό

Η Αθήνα είναι οικεία για την Madeleine Peyroux. Όχι μόνο γιατί έχει ξαναέρθει στην πόλη μας, αλλά γιατί γεννήθηκε στην Αθήνα... όχι βεβαια την δική μας, αλλά μια πιο μακρινή, αυτή της πολιτείας της Georgia, στις Η.Π.Α.


Κλείσιμο
Η φωνή της αναπόφευκτα παραπέμπει στην σαγηνευτική και μοναδική Billie Holiday. Η ιστορία της είναι το ίδιο σαγηνευτική με την φωνή της. Η Peyroux γεννήθηκε λοιπόν στην Αθήνα της Georgia, σε μια οικογένεια διόλου συμβατική. Ο πατέρας της και η μητέρα της ασχολήθηκαν με την ακαδημαική καριέρα, όντας όμως και οι δύο πολύ δημιουργικοί και ιδιαιτέρως στη μουσική, η οικογένεια από την Georgia μετακόμισε στο Brooklyn, καθώς ο πατέρας της ήθελε να ασχοληθεί με την ηθοποιία. Όταν οι γονείς της χώρισαν μετακόμισε με την μητέρα της στο Παρίσι. Έχει δηλώσει πως οι γονείς της ήταν πραγματικοί "χίπιδες και πολύ εκκεντρικοί".

Στο Παρίσι ξεκίνησε και η μουσική της καριέρα. Τραγουδούσε από τα 15 της με μουσικούς του δρόμου στη γειτονιά του Cartier Latin στο Παρίσι, συγκεκριμένα με ένα γκρουπ που λεγόταν Riverboat Shufflers. Ένα χρόνο αργότερα ακολούθησε το συγκρότημα The Lost Wandering Blues and Jazz Band κάνοντας περιοδείες στην Ευρώπη για χρόνια.

Το πρώτο της άλμπουμ Dreamland βγήκε το 1996 και από τότε έχει αποκαλέσει παγκόσμιο φαινόμενο σε πωλήσεις και ανταπόκριση από το κοινό. Η ίδια δηλώνει οτι μεγάλες κυρίες της μουσικής όπως οι Holiday, Bessie Smith, Patsy Cline, Édith Piaf αποτελούν κύρια έμπνευση της, αλλά και τραγουδοποιοί όπως οι Leonard Cohen, Johnny Mercer, Serge Gainsbourg και Bob Dyla.

Η Madeleine Peyroux (Μαντλέν Πεϊρού), σε όλες τις μέχρι τώρα εμφανίσεις της στην Ελλάδα έχει εισπράξει αποθεωτική υποδοχή από κοινό και κριτικούς, και επιστρέφει για μια συναυλία στο θέατρο του Λυκαβηττού, τη Δευτέρα 15 Ιουλίου. Θα παρουσιάσει το νέο της άλμπουμ «Blue Room» που μόλις κυκλοφόρησε αλλά και πολλά ακόμη αγαπημένα τραγούδια από όλη της την πορεία.Στο «Blue Room», η βραβευμένη τζαζ τραγουδίστρια, συνθέτις και κιθαρωδός, επιστρέφει σε αυτό που ξέρει να κάνει πάρα πολύ καλά –διασκευές τραγουδιών ερμηνευμένες με συναίσθημα και βάθος που αγγίζουν την ψυχή.  Madeleine διασκευάζει τραγούδια του Ray Charles από το άλμπουμ του «Modern Sounds in Country & Western Music» αλλά και άλλων θρύλων της μουσικής όπως ο Randy Newman και ο Leonard Cohen.


Τη συναυλία ανοίγει η Έλλη Πασπαλά με τον David Lynch στο σαξόφωνο, τον Τάκη Φαραζή στο πιάνο, τον Πέτρο Βαρθακούρη στο όρθιο μπάσο και τον Δημήτρη Καπηλίδη στα τύμπανα, σε μια επιλογή από τραγούδια που αγαπάει από το ελληνικό και παγκόσμιο ρεπερτόριο.

Ιδιαίτερη στιγμή της συναυλίας, ένα ντουέτο της Μαντλέν Πεϊρού με την Έλλη Πασπαλά, το τραγούδι του Μάνου Χατζιδάκι «All Alone Am I»..
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα

BEST OF NETWORK

Δείτε Επίσης