«Το τέλος του κόσμου σε αγγλικό κήπο»: Το νέο βιβλίο της Σώτης Τριανταφύλλου

«Το τέλος του κόσμου σε αγγλικό κήπο»: Το νέο βιβλίο της Σώτης Τριανταφύλλου

Η ιστορία του Λούσιους Πρέσκοτ, ράφτη και στρατιώτη στον αγγλικό εμφύλιο πόλεμο, που πέθανε δυο φορές

«Το τέλος του κόσμου σε αγγλικό κήπο»: Το νέο βιβλίο της Σώτης Τριανταφύλλου
«Το τέλος του κόσμου σε αγγλικό κήπο» είναι το νέο βιβλίο της Σώτης Τριανταφύλλου που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Πατάκη.

Πρόκειται για την ιστορία του Λούσιους Πρέσκοτ, ράφτη και στρατιώτη στον αγγλικό εμφύλιο πόλεμο, που πέθανε δυο φορές.
Κλείσιμο

Ο συγγραφέας είμαι εγώ, ο Βενέδικτος Σίλκοξ· είναι και δική μου ιστορία· το χρονικό της νιότης μου· το πώς έκαψα το κερί του χρόνου κι από τις δυο του άκρες· το πώς αρρώστησα κι έγινα πικρόχολος. Δεν περιμένω να με συμπαθήσετε· είμαι συνηθισμένος άνθρωπος· ούτε καλός ούτε κακός· έχω αδυναμία στο κλαρέτ και στα τυχερά παιχνίδια – γράφω αυτό το βιβλίο για να ξεπληρώσω τα χρέη μου· και για να λυτρωθώ από τα λάθη μου. Δεν μου απομένουν παρά λίγοι μήνες ζωής, άρα, σκέφτομαι, μπορώ να μην εξοφλήσω τους δανειστές μου. Όποιος έχει δύο χιτώνες, ας πουλήσει τον έναν κι ας αγοράσει αυτό το βιβλίο: έχω ανάγκη από λάβδανο και είναι ακριβό. Κι ο εκδότης, ο κύριος Α.Χ. Σίντνεϋ, πρέπει να βγάλει τουλάχιστον τα έξοδά του. Αν δεν τα βγάλει, θα με καταριέται μέχρι τον άλλο κόσμο.


Η ΣώτηΤριανταφύλλου γεννήθηκε στην Αθήνα το 1957. Αποφοίτησε από τη Φαρµακευτική του
ΕΚΠΑ το 1979 και στη συνέχεια σπούδασε γαλλική φιλολογία στα πανεπιστήµια της Νίκαιας και της Αθήνας. Έκανε διδακτορικές σπουδές στην αµερικανική ιστορία (στο Παρίσι [ΕΗΕSS]) και στην Ιστορία της Αµερικανικής Πόλης (στη Νέα Υόρκη [NYU]), καθώς και µεταδιδακτορικές στην ιστορία των µαθηµατικών, στη ρωσική ιστορία και στις διεθνείς σχέσεις. Ειδικεύτηκε στην ιστορία του Ψυχρού Πολέµου. Το τελευταίο της βιβλίο, Αστραφτερά πεδία, κυκλοφόρησε το 2016 από τις Εκδόσεις Πατάκη. 
Ακολουθήστε το protothema.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Protothema.gr

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Ειδήσεις Δημοφιλή Σχολιασμένα
ΔΕΙΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Δείτε Επίσης